Treba na izdržavanje kazne

Horvatinčić za RTL: 'I mediji su mi presudili, napravili su monstruma od mene'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Horvatinčić je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora. Kad se mora javiti u Remetinec, saznat će u ponedjeljak

7.3.2020. u 9:53/ Ivana Ivanda Rožić

Zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić, pravomoćno osuđen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, u ponedjeljak dolazi na sud. Potvrdio je to u telefonskom razgovoru za RTL. 

Inače, Horvatinčić je sucu izvršenja trebao doći još krajem siječnja, no njegov riječki odvjetnik ga je ispričao tvrdeći da je Horvatinčić zdravstveno neposoban jer ga čeka operacija u Njemačkoj. Sin poginulog talijanskog para nada se, konačno, pravdi.  

Naime, četiri godine i 10 mjeseci zatvora je period u kojem bi Tomo Horvatinčić trebao odslužiti svoju kaznu. No, kad se mora javiti u Remetinec, saznat će u ponedjeljak.  

Horvatinčić je telefonskom razgoru za RTL rekao: "Sve što vam ja mogu reći da ćemo poštivati zakonsku proceduru, a to znači da ćemo se očitovati o zdravstvenom stanju kod nadležnog suca. Nisam ja političar, nisam javna osoba da trebam svoj zdravstveni karton davati nekome osim sucu izvršitelju. Znači, poštivat ću proceduru i javiti se sucu izvršitelju u zadanom terminu."

Tomi Horvatinčiću dosad se sudilo tri puta. I uvijek je tvrdio isto: "Ne osjećam se ni u jednom segmentu krivim".

Prvi put, prije pet godina, sutkinja Maja Šupe osudila ga je na uvjetnu kaznu, ali presuda je bila srušena. Dvije godine kasnije ga je oslobodila zbog sinkope, no i ta presuda bila je ukinuta. 

Treći put Horvatinčić je osuđen pred novim sudskim vijećem što je na kraju i potvrđeno.

"Jako puno je napisano izmišljotina i laži. I mediji su meni presudili, napravili su monstruma od mene, to vam ja mogu reći. Ali ne znam ni da li ćete ovaj razgovor iskonstruirati. Poštivam ja sve medije, kao i sve institucije. To se vidi iz mojih dolazaka na ročišta kad sam bio u teškim situacijama, a isto ću napraviti i sad kad sam pozvan", kazao nam je Horvatinčić.

Kako neslužbeno doznajemo, Horvatinčić će zbog lošeg zdravstvenog stanja opet tražiti odgodu odlaska u zatvor.

Sin poginulih supružnika za RTL poručuje: "Očekujem da će se pravda napokon izvršiti. S obzirom na to da je proglašen krivim, nadam se da nitko više neće prihvatiti njegovu "lažnu" bolest jer je na sudu dokazao da može pratiti ročišta. Ovisi o sucu, ali vjerujem da znaju svoj posao. Ako ne ode u zatvor, očekujem da ne bude ni slobodan. Osuđena osoba ne može hodati slobodno po ulici, a dobio je 4 godine i 10 mjeseci", mišljenja je , sin stradalog bračnog para.

Pomorska nesreća u kojoj su stradali supružnici Salpietro nakon čega je Horvatinčić pobjegao s mjesta događaja dogodila se prije gotovo devet godina.  

Upravo se čita

Image
TRAGEDIJE KOD VENECIJE

Talijanski mediji objavili identitet hrvatskog para: Antonela je bila trudna, vjenčali se prije samo 3 tjedna

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVE KRENULO OD SVAĐE?

FOTO Okončana je drama kod Vinkovaca, muškarac se predao, odvezla ga Hitna

Više s weba