lažne prodaje

Htjela preko oglasa prodati tenisice pa ostala bez 20.000 eura. I nije jedina prevarena...

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Policija upozorava na internetske prevarante i da se nikad ne smiju na sumnjivim stranicama ostavljati podaci bankovne kartice

23.11.2022. u 12:55/ Danas.hr

Internetski prevaranti ovih su dana vrlo aktivni te su u nekoliko slučajeva ispraznili račune lakovjernih ljudi, a jedna je 46-godišnjakinja ostala bez čak 20.000 eura.

Kako navode iz varaždinske policije, nesretna gospođa (46) prodavala je tenisice preko internetskog oglasnika. Oglas o prodaji objavila je 20. studenog, a dan poslije javio joj se zainteresirani "kupac".

Prevarant je poslao ženi link na lažno kreiranu stranicu te ju naveo da na njoj ispuni podatke o svojoj kartici pa potom je to iskoristio za nekoliko vlastitih kupovina. Kako navodi varaždinska policija, nesretna 46-godišnjakinja ostala je bez 20.000 eura. Policija traga za prevarantom.

Image
maštoviti i opasni

Svaki treći umirovljenik prevaren i opljačkan: 'Nudili mi krumpir, planirali me opljačkati'

Image
maštoviti i opasni

Svaki treći umirovljenik prevaren i opljačkan: 'Nudili mi krumpir, planirali me opljačkati'

No nije onda jedina žrtva internetskih prijevara, na osječkom području policija je zaprimila dvije prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prevaranti su 18. studenoga stupili u kontakt s 29-godišnjakom kako bi dogovorili kupovinu masažne kade ali i s 40-godišnjakom zbog kupovine porculanskog čajnika i to preko internetskog oglasnika.

"Svakom od njih dostavljen je link lažne stranice dostavne službe u koju su 29-godišnjak i 40-godišnjak upisali svoje osobne podatke, podatke kartice tekućeg računa, kao i CVV broj nakon čega je s njihovog bankovnog računa, umjesto uplate, ukupno podignuto oko 4500", navode iz osječko-baranjske policije.

Upravo se čita

Image
transakcije iza sp-a

Vatreni već sada nadomak zaradi od drugog mjesta u Rusiji, a nezamislive iznose tek mogu zaraditi

O svemu će policija podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Iz policije upozoravaju građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODLAZAK LEGENDE

Umro legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar

Više s weba