a ne smije ni voziti

Imamo rekordera! Vozio neregistriran i neosiguran auto bez vozačke, mora platiti 72.000 kuna kazne

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Izrečena mu je kazna zabrane upravljanje automobilom u trajanju od tri mjeseca

13.2.2020. u 19:39/ I.Š.

U Hrvatskoj se pojavio rekorder po cifri kazne koju je dobio. Čak 72.000 kuna mora platiti jer je vozio neregistriran i neosiguran automobil bez položenog vozačkog ispita, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska.

Nepravomoćnu presudu donio je stalna služba u Grubišnom Polju, Općinskog suda u Bjelovaru. Hrvatskom 34-godišnjem državljaninu s daruvarskog područja izrekli su kaznu 12. siječnja. 

"Zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom kao i prije stjecanja prava na upravljanje jer nema položen vozački ispit niti za jednu kategoriju vozila i upravljanjem neosiguranim vozilom izrečena je ukupna novčana kazna u iznosu od 72.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca", priopćili su iz policije. 

Zatekli su ga u redovnoj kontroli prometa automobilom marke Citroen.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Time mu je sud zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2000 kuna, zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje novčanu kaznu u iznosu od 20.000 kuna i zbog upravljanja vozilom bez da je sklopio ugovor o osiguranju novčanu kaznu u iznosu od 50.000 kuna.

Okrivljenom je tako izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 72.000 kuna s time da mu se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme uhićenja i zadržavanja kao 4500 kuna tako da 34-godišnjak ima za platiti preostali dio novčane kazne u iznosu od 67.500 kuna", priopćili su iz policije.

Upravo se čita

Image
kod šibenika

UZNEMIRUJUĆE Čopor vukova upao u štalu u Zagori sa 700 ovaca, prizori su strašni

Izrečena mu je kazna zabrane upravljanje automobilom u trajanju od tri mjeseca. Do sada je već pet puta osuđen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i dr.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Teška nesreća pokraj Bjelovara: poginulo pet osoba, dvije teško ozlijeđene

Više s weba