UOČI SASTANKA S VUČIĆEM

Incident u Vukovaru: Muškarac verbalno napao ministra vanjskih poslova Grlića Radmana

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

'Što ste čekali 30 godina, 30 godina čekamo da se pravda zadovolji', poručio je nepoznati muškarac ministru

16.10.2020. u 12:17/ Vijesti.hr

Nakon polaganja vijenaca u spomen na smrti Blage Zadre i Alfreda Hila nepoznati muškarac, koji je stajao odmah iza novinarki i novinara, tijekom davanja izjave ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana počeo je postavljati pitanja, negodovati pa i provocirati, piše Večernji list.

Image
tko je bio meta?

Strah od novih napada: Plenković i Milanović dobili blindirane automobile

Image
tko je bio meta?

Strah od novih napada: Plenković i Milanović dobili blindirane automobile

Grlić Radman je govorio o svojoj posjeti Subotici i razgovorima s predstavnicima tamošnjih Hrvatica i Hrvata te o današnjem programu u Petrovaradinu kada će Hrvatskom nacionalnom vijeću biti predana obnovljena kuća bana Josipa Jelačića. Tom prilikom Grlić Radman treba se sastati i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i razgovarati o položaju Hrvata u Srbiji, njihovoj zastupljenosti u tijela vlasti, obilježavanju mjesta logora ...

''Gospodine Grliću, može jedno pitanje. Da li gospodin Vučić i njegova Vlada, koji negiraju postojanje logora, je li on svjestan toga i je li priznao da su postojali logori? Njegova obećanja možete okačiti mačku o rep. Znamo tko je on i tko je SNS kao i tko je SDSS koji sve negiraju. Milorad Pupovac štiti četnike, a ne pravoslavce, zato je i ušao u politiku'', rekao je građanin za kojega je Večernji list kasnije neslužbeno doznao da se radi o Slavku Adamku iz Osijeka.

Dok je Grlić Radman pokušao odgovoriti na njegova pitanja, Adamko je kazao: ''Jako lijepo pjevate, ali vas je loše slušati. 30 godina čekamo da se pravda zadovolji. Što ste čekali 30 godina?''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, koji je prethodno dao izjavu, pozvao Grlić Radmana da idu dalje, a u razgovor s Adamkom se pokušavajući smiriti situaciju potom uključio Stjepan Sučić, inače državni tajnik za zatočene i nestale.

Adamko je u jednom trenutku rekao da Vukovarom šetaju koljači i ubojice, a da država po tom pitanju ništa ne čini na što mu je Sučić rekao neka pokaže tko su. Odgovor Adamka je bio da ne zna jer on nije tada u Vukovaru, a na samome kraju Sučić ga je dodirnuo blago za ruku na što je Adamko burno reagirao kazavši da ga ne dodiruje te su se poslije toga svi razišli.

Više s weba

Pročitajte još

Image
slučaj platak

PGS o napadu: 'Je li uzrok ponašanja policije to što je nasilnik sin lokalnog HDZ-vog čelnika?'

Više s weba