OGLAS

JE LI VRIJEME ZA SLOBODU?

Ispitani posljednji svjedoci u slučaju Maje Šupe. Hoće li uskoro na slobodu? 'Svjesna je situacije'

20.9.2022. u 19:38/ Ivana Ivanda Rožić

U zadnjih 10 godina šest je sudaca razriješeno jer su pravomoćno osuđeni. A trenutačno se protiv 7 sudaca vode kazneni postupci kojima je skinut imunitet


Kontroverzna sutkinja iza rešetaka je već 14 dana. Je li vrijeme za slobodu? Jutros su, kako doznajemo, ispitani posljednji svjedoci. I to oni s Općinskog suda u Šibeniku, pa je odvjetnik od suda zatražio puštanje.

"Istražni zatvor kao najrepresivnija mjera postupanja prema okrivljeniku je izuzetno stresan događaj, pogotovo ovdje je situacija specifična i delikatna jer se radi o sutkinji koja je više od 25 godina radila i sudila slične predmete. To je jedna vrlo stresna situacija i emotivno. Moja branjenica se psihički dobro osjeća, ona je vrlo svjesna situacije, daje suvisle odgovore, surađuje. I čeka da to što prije završi", kaže Krešimir Škarica, odvjetnik Maje Šupe.


Odluka suda ovisi o USKOK-u koji se sa zahtjevom odvjetnika može složiti ili ima novih dokaza pa će se istraga proširiti.

Što god odlučili, sudska priča za Šupe nije gotova. Istraga je tek otvorena. U iskazu pred tužiteljima odbacila je sve optužbe. Sve je porekao i poduzetnik Blažo Petrović. Jedino je uhićeni odvjetnik Branimir Zmijanović, doznajemo, pričao kako je sutkinja pitala poduzetnika Petrovića hoće li kupiti zemlju. Priznao je i da je napravio ugovor, izdao račun ali i odbacio optužbu da bi sudjelovao u podmićivanju 15 tisuća eura kako bi Šupe donijela oslobađajuću presudu.

Image
prevest će ih na bilice

Sutkinji Maji Šupe određen istražni zatvor, kao i odvjetniku Zmijanoviću te poduzetniku Petroviću

Image
prevest će ih na bilice

Sutkinji Maji Šupe određen istražni zatvor, kao i odvjetniku Zmijanoviću te poduzetniku Petroviću

Predsjednik suda Šupe je udaljio s dužnosti na tri mjeseca.

"U tijeku je postupak preraspodjele 245 predmeta koji su bili u radu u referadi sutkinje Šupe u skladu sa sudskim poslovnikom. Općinski sud u Šibeniku svakodnevno redovno radi kao i do sada", poručuju s Općinskog suda u Šibeniku.

Uhićena sutkinja razrješenje je zatražila još krajem kolovoza, par dana prije uhićenja, o čemu će DSV raspravljati za 9 dana.


"Gdje će Državno sudbeno vijeće mogu odmah slobodno reći donijeti odluku o razrješenju jer rad, po ustavu, nije prisilna kategorija i vi nikog ne možete zadržavati na nekom određenom radnom mjestu pa ni DSV suca ne može zadržavati, i kad podnesu zahtjev za razrješenje - mi ga razriješimo neovisno o motivima", kaže Darko Milković, predsjednik DSV-a.

U zadnjih 10 godina šest je sudaca razriješeno jer su pravomoćno osuđeni. A trenutačno se protiv 7 sudaca vode kazneni postupci kojima je skinut imunitet.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
traje intezivna potraga

Velika akcija spašavanja: Kod Paškog mosta nestao ribar (29). Upao u more dok je lovio 'pod sviću'?


Više s weba