grad zavijen u crno

Ispovijest roditelja čije je 9-godišnje dijete jučer poginulo u Daruvaru: 'Bio je pun života, ovo nije zasluž...

23.5.2018. u 18:59/ Ines Goda

RTL-ove kamere posjetile su Daruvar, grad koji je ostao u šoku i zavijen u crno nakon tragedije u kojoj je poginuo devetogodišnjak na biciklu prilikom sudara s automobilom koji je vozio maturant

Od 9-godišnjaka koji je jučer tragično izgubio život u prometnoj nesreći se opraštaju učitelji i učenici češke osnovne škole, tragedijom su šokirani i mještani, no nitko toliko koliko roditelji koji su ogorčeni na gradske službe što trava visoka jedan metar, koja je svima zaklanjala pogled na cestu, nije bila pokošena.

"Krivi su i trava i brzina. Neki krive i moje dijete. I ja sam vozač i znam kako je to", rekla nam je majka poginulog dječaka Jadranka Vanjek.

Patrik se biciklom, s bratom i prijateljima, makadamom vozio prema cesti. Policija je utvrdila da se nije zaustavio i na njega je naletio automobil kojim je upravljao 19-godišnji maturant.

Nakon udarca biciklist je odbačen na desnu bankinu, a vozilo je sletjelo u lijevi putni jarak i prednjim dijelom udarilo u drveni stup električne mreže.

Patrikovi roditelji uvjereni su da mu je trava visoka jedan metar zaklanjala pogled na cestu, a da zbog nje ni vozač automobila nije vidio dječaka na biciklu. Danas je ta ista trava - pokošena.

"I da su barem pokosili na vrijeme...strašno. Dijete je bilo puno života, nije zaslužio da na ovakav način ode. Morao je netko nastradati da bi se nešto poduzelo, da bi se u ovom gradu konačno nešto napravilo", dodala je ogorčena majka. 

Da je ovo mjesto još do jučer bilo nepregledno, kažu i građani Daruvara. Tragedijom su šokirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam zadovoljan što grad ne vodi brigu. To je skoro u centru", kaže Daruvarčanin Miroslav.

S njim se slaže i njegov sugrađanin Zdravko. 

"To se moglo dogoditi bilo koji drugi dan, odite tamo i vidjet ćete koliko je nevidljiv prijelaz."

U češkoj osnovnoj školi golema tuga. Od Patrika se pismima opraštaju učitelji, učenici i prijatelji iz razreda, kojima je pružena i psihološka pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
crno na bijelo

Nijemci izračunali: Dijete mjesečno košta 763 eura, do punoljetnosti toliko da se može kupit stan u Hrvatskoj!

"Izuzetno smo potreseni svi ovim tragičnim događajem. Patrik je bio jedno izuzetno dijete, tiho drago, nikada se na njega nismo mogli naljutiti. Mislim da ćemo ga pamtiti po njegovom osmjehu, po njegovoj dobroti i veselju koje je širio među svojim prijateljima", izjavila je ravnateljica ravnateljica češke OŠ J.A. Komenskog Marija Valek. 

Patrik je preminuo na mjestu nesreće, a jedan od maturanata iz automobila s teškim ozljedama prevezen je u bolnicu u Pakrac. Što je uzrokovalo nesreću tek će se otkriti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
objavljeni detalji

Noćna mora svakog kamiondžije! Vozio betonske blokove, ali u kružnom toku mu pukao vijak

Više s weba