Lisičine zbog 'biznisa'

Službenik medicinske ustanove krivotvorio COVID potvrde necijepljenima, završio iza rešetaka skupa s jednim od njih

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sumnjiče ga da je isprave krivotvorio za petero necijepljenih i da su mu za to plaćali, a moguće je da je imao još i više takvih 'klijenata'

3.12.2021. u 16:15/ RTL Vijesti

Policijska uprava zagrebačka kazneno je prijavila 30-godišnjeg službenika neimenovane zdravstvene ustanove u Zagrebu da je krivotvorio COVID potvrde za petero građana koji se nisu cijepili. 

"Utvrđeno je da je kao zaposlenik zdravstvene ustanove s ovlastima za unos podataka u službene evidencije zlouporabio svoje ovlasti te u službene evidencije cijepljenih osoba unio podatke o cijepljenju za osobe za koje je znao da nisu cijepljene, za što je primio određeni novčani iznos", objavio je PUZ. 

Svojim necijepljenim "klijentima" on je, ukratko, u sustav unosio da su cijepljeni, a oni su mu za to plaćali. Policija ga sada sumnjiči za kaznena djela krivotvorenje službenih isprava, za pomaganje u krivotvorenju službenih isprava i za zlouporabu položaja i ovlasti. 

Protiv njega, navodi se dalje, podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu, i to skupa s 34-godišnjakom, jednom od onih kojima je krivotvorio status da je cijepljen, a za kojega se navodi da je pomagao u nabavljanju krivotvorenih potvrda za ostale. Usto, obojicu su policajci predali pritvorskom nadzorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pretresi objekata i vozila

Javno poticanje na terorizam: Privedeno više osoba u pet županija, radi se o prosvjedima protiv covid potvrda

Image
pretresi objekata i vozila

Javno poticanje na terorizam: Privedeno više osoba u pet županija, radi se o prosvjedima protiv covid potvrda

Protiv ostalih kaznene prijave ići će redovnim putem. Iz PUZ-a navode i to da se istražuju još dvije osobe zbog mogućnosti da je dotični 30-godišnjak krivotvorio COVID potvrde i za njih.

Više s weba

Pročitajte još

Image
u malim količinama

Policija je noćas imala pune ruke posla na Pagu: Kod 8 ljudi na Zrću našli su drogu

Više s weba