Svaka bi ga majka za zeta

Je li ovo zet godine? S tuđeg računa skinuo 760 tisuća kuna. Potrošio ih za svoje potrebe, ali je i plaćao TV račune punici

Image
Foto: PIXSELL

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

9.2.2021. u 12:54/ RTL.HR

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba povjerenja na štetu 89-godišnjaka.

Sumnja se da je od siječnja 2017. do rujna 2019. god. temeljem  punomoći oštećenog, potpisane i ovjerene u banci u Zagrebu na Radničkoj cesti, a kojom je oštećeni kao vlasnik tekućeg računa opunomoćio 73-godišnjaka da neograničeno raspolaže sredstvima po tom računu, nakon primljenih uplata na ime prodanih dionica oštećenog i uplata od strane državnog fonda proveo više neosnovanih isplata s navedenog računa na svoj račun.

Isto je tako s tekućeg računa 89-godišnjaka provodio plaćanja raznim trgovačkim društvima za osobne potrebe i kupovinu razne opreme te je ujedno platio račun televizijske pristojbe za treću osobu odnosno za svoju punicu.

Također je s tog računa plaćao i troškove potrošnje struje te je na opisane načine s računa oštećenog proveo isplatu novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 761.404, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod čvora Pirovac

Više s weba