KAŽNJENA I VLASNICA

Još jedan slučaj napada pasa. Kod Slavonskog Broda jedan ugrizao ženu, završila u bolnici

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija podsjeća na osnovna pravila

3.10.2022. u 12:17/ RTL Vijesti

Policijska uprava brodsko-posavska javlja kako je u nedjelju poslijepodne na području te uprave zabilježen ugriz pasa. Podsjetimo, u posljednje vrijeme u javnost sve češće izlaze priče o ugrizima pasa, a jedan od najaktualnijih je onaj s Vrapča.

U svakom slučaju, brodsko-posavska policija navodi kako se njihov slučaj dogodio u nedjelju oko 15 sati na području općine Bukovlje. Pas je naime ugrizao 47-godišnjakinju za potkoljenicu, a oštećenoj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu. Nije poznata težina ozljeda.

Policija pak dodaje kako je 52-godišnja vlasnica psa prekršajno sankcionirana, a policija će o događaju obavijestiti nadležnu veterinarsku inspekciju.

Skreću i pozornost građana na primjeren način držanja kućnih ljubimaca, odnosno da im se osigura adekvatan prostor i mogućnosti kretanja te odgovarajući veterinarski nadzor. Vlasnici bi također trebali poduzeti i odgovarajuće mjere prilikom šetnje životinja, posebice na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, pogotovo djece, kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, koriste povodac i zaštitnu košaricu (brnjicu), zaključuju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ubojica upućen na psihijatriju

RTL prati događanja nakon trostrukog ubojstva: U Splitu se život polako vraća u normalu

Više s weba