40 kg težak

Kod Šibenika pregažen vuk. Veterinar za Danas: 'Napast će ljude, ali neće se udostojiti dok...'

20.12.2022. u 16:56/ Danas.hr

Udarac automobilom u divlju životinju nitko nije prijavio vjerojatno zbog straha od novčane kazne. Naša Nikolina Radić razgovarala je s veterinarom, predsjednikom Lovačkog društva Šibenik Davorom Topićem.

Odraslog mužjaka vuka teškog oko 40 kilograma udario je rano jutros automobil na ulazu u Ražine, praktički šibensko predgrađe. Iako na tome području ima nekoliko stada ovaca, mještani su zabrinuti jer su vukovi, što je do sada nezabilježeno, došli u samo naselje.

Udarac automobilom u divlju životinju nitko nije prijavio vjerojatno zbog straha od novčane kazne. Naša Nikolina Radić razgovarala je s predsjednikom Lovačkog društva Šibenik Davorom Topićem.

Image
zabrinjavajuće

Vukovi stigli do Vodica. Rastrgali malenog psa na nekoliko metara od škole i igrališta

Image
zabrinjavajuće

Vukovi stigli do Vodica. Rastrgali malenog psa na nekoliko metara od škole i igrališta

"U ovo novije vrijeme je prvi put da ja vidim da je vuk došao toliko blizu naselja. Do sada je to nezabilježeno. Teško je reći što napraviti, moj savjet bi bio da trebamo biti nekako oprezniji, životinje treba bolje čuvati i zatvarati, a od ovakve zvijeri mislim da obrane baš i nema.

Po svemu kako izgleda, koliko se ja razumijem, ovo izgleda kao pravi pravcati vuk. Nema mogućnosti, osim biti oprezniji kod čuvanja životinja. Što se tiče odstrjela vuka to je strogo zabranjeno, dok Ministarstvo ne promjeni svoju odluku, bit će ovako kakvo je sada.

Vuk vjerojatno može napasti ljude, ali to do sada još nije zabilježeno, mislim da on dokle god ima nešto u prirodi da se on neće udostojiti doći napasti čovjeka", kazao nam je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
pogled u prazno

Zavadlav na novom ročištu mršav i ispijen. Psihijatri: To kako se on ponaša nema veze s nikakvim poremećajem'

Više s weba