RIJEDAK MODEL

'Kostolomac': Napadač na Markovu trgu koristio malokalibarski kalašnjikov

Image

Markov trg, napad

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Iz izjava čelnika policije nije se moglo iščitati koliko su napadačevi hici prema drugoj dvojici policajaca bili precizni

15.10.2020. u 10:31/ Hina

Napadač na Markovu trgu je koristio rijedak model malokalibarskog "kalašnjikova", kakav su u ratu zvali kostolomac, a drugi policajac je tek srećom izbjegao ranjavanje jer mu je metak probušio hlače.

Image
izbjegao ranjavanje

Otkriveni novi detalji napada na Markovu trgu: Drugom policajcu metak je probušio hlače

Image
izbjegao ranjavanje

Otkriveni novi detalji napada na Markovu trgu: Drugom policajcu metak je probušio hlače

Tijekom napada na Vladu u ponedjeljak u jutarnjim satima napadač koji se ubio osim na policajca Oskara Fiorija, zapucao je i u smjeru dvojice policajaca koji su kao dio osiguranja čuvali zgrade Vlade i Sabora na Markovu trgu.

Iz izjava čelnika policije, međutim, nije se moglo iščitati koliko su napadačevi hici prema drugoj dvojici policajaca bili precizni.

No jedan od policajaca, doznaje Jutarnji list, pukom srećom je izbjegao ranjavanje, i to doslovce za nekoliko milimetara. Naime, kada je pucnjava prestala, odnosno kada se napadač dao u bijeg, jedan od policajaca koji je sudjelovao u razmjeni vatre s napadačem vidio je da mu je propucan džep na hlačama, no na sreću metak ga nekim čudom nije ranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i da, prema neslužbenim podacima, automatska puška koju je napadač koristio, a potom odbacio predstavlja prilično rijedak model na ovim prostorima.

Riječ je o varijanti kalašnjikova, no ne u standardnom kalibru 7,62 x 39 za AK-47, već je riječ o tzv. malokalibarskom kalašnjikovu, odnosno modelu AK-74 kalibra 5,45 x 39 mm. Za razliku od standardnoga kalašnjikova 7,62 x 39 mm, malokalibarski kalašnjikov se u Domovinskom ratu vrlo malo koristio te bi to trebalo olakšati policiji da uđe u trag porijeklu oružja.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Više s weba

Pročitajte još

Image

U prometnoj nesreći u Dubrovniku teže ozlijeđen vozač skutera

Više s weba