Teška borba

Mamić prokazuje suce jer sprema Ustavnu tužbu: Odvjetnik Šerić otkriva hoće li mu to uopće koristiti

Image
Foto: RTL

Bivši sudac i ugledni odvjetnik Branko Šerić kaže da je u ovome trenutku teško govoriti o šansama koje Mamić ima pred Ustavnim sudom

25.3.2021. u 8:28/ RTL Vijesti

Strategija Zdravka Mamića prilično je jasna. Suočen s pravomoćnom sudskom presudom, bivši izvršni direktor GNH Dinamo drvlje je i kamenje sasuo na suce koji su ga osudili. Tvrdeći da su upravo oni godinama bili na njegovom platnom spisku. Paralelno s tim Mamić se sprema podignuti i ustavnu tužbu. I na taj način spriječiti izvršenje kazne od šest i pol godina zatvora.

Bivši sudac i ugledni odvjetnik Branko Šerić kaže za Slobodnu Dalmaciju da je u ovome trenutku teško govoriti o šansama koje Mamić ima pred Ustavnim sudom, prije nego je poznat sadržaj njegove ustavne tužbe.

Image
Bez milosti

Mamić objavio poruke koje je sudac navodno slao ljubavnici i poručio: 'Na podu ste, tjerate me da vas cipelarim, a znate da imam s čime'

Image
Bez milosti

Mamić objavio poruke koje je sudac navodno slao ljubavnici i poručio: 'Na podu ste, tjerate me da vas cipelarim, a znate da imam s čime'

"Ustavni sud će odlučivati na temelju onoga što će se navesti u samoj tužbi. Oni će uzeti u obzir pitanja kršenja ljudskih prava u odnosu na svoju prethodnu praksu i u odnosu na praksu Europskog suda za ljudska prava", naglašava Šerić.

I pritom napominje jednu važnu stvar. Sve optužbe koje Mamić posljednjih dana iznosi na račun sudaca koji su bili uključeni u njegov proces, neće nimalo utjecati na samu odluku Ustavnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To s ustavnom tužbom nema veze. Sve ovo što se događa i za što Mamić optužuje suce nema veze s povredom njegovih temeljnih ljudskih prava ", ističe Šerić. Pogotovo zato, naglašava on, što se još uvijek ne zna kada i pod kojim su se okolnostima druženja Mamića sa sucima dogodila. I što eventualna podmićivanja, ako ih je i bilo, nisu imala reperkusija na konačnu presudu.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Teška nesreća pokraj Bjelovara: poginulo pet osoba, dvije teško ozlijeđene

Više s weba