STRAŠNA TRAGEDIJA

Maturant porečke srednje škole poginuo u Pragu: Pao s velike visine?

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Iz istarske policije su izvijestili da znaju za događaj, no informacija o okolnostima nemaju. Najnovija vijest, koja je neslužbena, kaže da učenik nije iz Poreča, već iz Umaga, te da je stradao prilikom pada sa zgrade

1.4.2023. u 21:39/ Danas.hr/Hina

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u subotu je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Sedamnaestogodišnji maturant porečke Srednje škole Mate Balote smrtno je stradao u noći s petka na subotu, nešto iza ponoći, na maturalnom putovanju u Pragu. Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole.

Image
TRAGEDIJA NA MATURALCU

Učenik iz porečke srednje škole poginuo na maturalnom putovanju u Pragu

Image
TRAGEDIJA NA MATURALCU

Učenik iz porečke srednje škole poginuo na maturalnom putovanju u Pragu

Ostali maturanti i razrednici danas su popodne napustili Prag. Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon službenog izvješća policije, navodi Ministarstvo. Na maturalno putovanje otputovalo je u četvrtak 87 učenika, maturanata iz tri razreda te četiri profesora, a trebali su ostati do nedjelje. Ravnatelj škole Krešimir Bronić izjavio je da je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo "škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća".

Kako saznaje Glas Istre, učenik koji je nažalost poginuo u Pragu bio je uzoran, nije bio problematičan, a ono što se dogodilo je nesretni slučaj.

Iz istarske policije su izvijestili da znaju za događaj, no informacija o okolnostima nemaju. Najnovija vijest, koja je neslužbena, kaže da učenik nije iz Poreča, već iz Umaga, te da je stradao prilikom pada sa zgrade.

"Imali smo odmah sastanak u školi, vezano uz postupanje u kriznim situacijama poput ove. Naši učenici u Istru se vraćaju oko ponoći, a dočekat će ih nastavnici i roditelji", rekao je shrvani ravnatelj za Istru24.

Više s weba

Pročitajte još

Image
u isto popodne

Dvije prometne nesreće u Varaždinu: Automobilima naletjeli na dječaka (7) i djevojčicu (15)

Više s weba