napad na balkonu

Medicinsku sestru napao pit bull u dvorištu: 'Gubila sam svijest. Trajalo je oko 20 minuta'

Image

Medicinska sestra tvrdi da u trenu dok ju je pas grizao, vlasnica ga nije pokušala odvući, nego je samo vikala na njega

24.11.2022. u 15:18/ Danas.hr

Medicinsku sestru napao je starfordski pit bull terijer na balkonu privatne kuće kada je došla nepozvana provoditi anketu o starijim osobama. Zadobila je višestruke ugrizne rane desne ruke i noge i ozljedu zgloba desne noge i bila je u bolnici. Zaposlena je kao sestra u domu zdravlja na širem karlovačkom području te je u lipnju bila angažirana na provođenju ankete među pacijentima te su joj dostavljene adrese osoba koje će anketirati, javlja portal Danica.

Službenim vozilom je došla do kuće vlasnice opasnog psa koji je tog trena bio na balkonu kroz koji se ulazi u kuću. S ceste je, kaže, zazvala gospođu koja se nije odazivala. Pas je ušao u kuću, a ona je ušla u dvorište i potom na taj balkon.

“Kad sam ušla na balkon pas je bio u kući i ponovo sam zvala gospođu koja se pojavila sa psom. Predstavila sam se, a u tom trenu pas me napao i ugrizao za desni gležanj. Znam da sam pala, pas me nastavio gristi za nogu i ugurao u ćošak kod balkona i grizao mi nogu od stopala do potkoljenice’’, ispričala je medicinska sestra.

'Zašto je prelazila preko ograde?'

‘’Vikala sam i pokušala se obraniti, rukama sam pokušala štiti lice i vrat i, koliko se sjećam, gospođa je samo vikala na psa, ali ga nije pokušala odvući. To je trajalo sigurno oko 20 minuta i onda sam nekako uspjela lijevom rukom psu otvoriti čeljust i izvaditi nogu koju je držao i nekako se prebaciti preko ograde na cestu. Kako sam pala, još sam uganula i desni gležanj. Ostala sam ležati na putu, bilo je vruće, počela sam gubiti svijest i pokušavala gospođi reći da sam patronažna sestra i da mi pomogne, a ona je rekla da ne zna kako bi pomogla i da nema telefona”, ispričala je patronažna sestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu joj je dodala mobitel koji joj je bio pao na balkonu. Vlasnica psa upozorila je, međutim, kako nije tražila nikakvu uslugu od doma zdravlja. Sestra je tog dana, kako je rekla vlasnica, prešla preko ograde i ušla u dvorište u trenutku kada je pas bio ispred ulaza u kuću.

“Čula sam zapomaganje i izišla ispred ulaznih vrata u kuću i vidjela da je pas ugrizao ženu. Uhvatila sam psa i odvojila ga od nje. Nije mi jasno zašto je prelazila preko ograde i ušla u dvorište kad je morala vidjeti psa ispred kuće”, rekla je vlasnica.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

RTL DANAS OD 19 SATI! Hrvatska je u Schengenu, pričamo s glavnim ravnateljem policije

Pas je uspavan

Sud je na koncu zaključio kako je patronažna sestra svojim postupanjem doprinijela šteti jer je ušla u ograđeno dvorište iako je ulaz u to dvorište bio zatvoren vratima koja su bila vezana žicom, pa je ušla prekoračivanjem preko ograde premda je vidjela da je pas vani.

“Zbog toga doprinos tužiteljice šteti i štetnom događaju sud ocjenjuje sa 30 posto. S druge strane, doprinos tužene šteti je 70 posto jer ona na ulazu u ovaj ograđeni dio dvorišta (prizemni balkon) nije istaknula upozorenje “Opasan pas” iako je bila vlasnica opasnog psa križanca, stafordskog pit bull terijera, što i sama priznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužena je u takvoj situaciji morala imati istaknuto upozorenje “Opasan pas”, a što bi nedvojbeno svakoga, pa tako i tužiteljicu, trebalo odvratiti od ulaska u dvorište”, zaključio je sud.

Patronažnoj sestri vlasnica psa mora platiti 15.000 kuna odštete te podmiriti 6300 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna. Stafordski pit bull terijer je morao biti uspavan jer je kasnije kod veterinara napao i teško ozlijedio manjeg psa.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nikakav ulov

Strogo zaštićene školjke: Izašao iz mora s mrežicom punom prstaca, a na obali ga dočekala policija

Više s weba