U PAZINU

Mladići pokrali 86-godišnjaka. Uzeli mu 170 tisuća dolara pa kupovali skupocjene automobile

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da su četvorica mladića - 21-godišnjak iz Umaga, dvojica 19-godišnjaka iz Umaga i Pule i jedan maloljetnik - 11. rujna u večernjim satima u okolici Pazina počinili tešku krađu na štetu 86-godišnjaka

17.9.2023. u 13:15/ Hina

Četvoricu mladića policija je uhitila zbog osnovane sumnje da su u okolici Pazina počinili kazneno djelo teške krađe na štetu 86-godišnjaka te mu otuđili novac u vrijednosti od više od 170 tisuća dolara, izvijestila je u nedjelju istarska policija.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da su četvorica mladića - 21-godišnjak iz Umaga, dvojica 19-godišnjaka iz Umaga i Pule i jedan maloljetnik - 11. rujna u večernjim satima u okolici Pazina počinili tešku krađu na štetu 86-godišnjaka.

Nakon što su ušli kroz otvoreni prozor kuće u vlasništvu 86-godišnjaka, nasilno su otvorili zaključani radni stol i iz njega otuđili novac u vrijednosti od više od 170 tisuća dolara.

Policija je već idućeg dana na području općine Kanfanar uhitila maloljetnika kojeg se dovodi u vezu s događajem, a 13. rujna na području Vrbovskog uhitili su i 21-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka. Drugi 19-godišnjak uhićen je 14. rujna na području Zagreba te su svi prepraćeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Utvrđeno je kako su osumnjičeni dio ukradenog novca konvertirali u drugu valutu u mjenjačnicama na području Zagreba kako bi sakrili trag novca.

Ukradenim novcem kupovali su skupocjene automobile, dok su dio novca zadržali za sebe.

Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su oduzeti, kao i preostali dio ukradenog novca pronađen u njihovom posjedu koji će biti vraćen vlasniku.

POGLEDAJTE VIDEO: Donosimo nove fotografije pljačkaša zlatarnice! Vlasnik za RTL Danas: 'Prije par dana je bio ovdje, raspitivao se...'

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVE KRENULO OD SVAĐE?

FOTO Okončana je drama kod Vinkovaca, muškarac se predao, odvezla ga Hitna

Više s weba