VRŠNJAČKO NASILJE

Mučne scene u Sesvetama: Mlatili djevojku, sve je završilo na internetu, reagirala i policija

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Bez obzira o kavom se obliku nasilja radilo, kada ga vidimo, potrebno je reagirati i zaustaviti ga jer našu pomoć trebaju, kako dijete koja trpi nasilje, tako i dijete koje koristi nasilje. O svim slučajevima nasilja, pogotovo kada je riječ o djeci, žurno obavijestite policiju na broj 192, kazali su iz policije

18.3.2023. u 15:27/ Danas.hr

Zagrebačka policijska uprava provela je dva kriminalistička istraživanja nad maloljetnicima na području zagrebačke Trešnjevke i Sesveta zbog nasilja nad svojim vršnjacima.

Dogodila su se dva slučaja vršnjačkog maloljetničkog nasilja.

Prvi se slučaj dogodio 14. ožujka 2023. u večernjim satima ispred škole na Trešnjevci kada su dvojica maloljetnika fizička napala vršnjaka, dok je treća osoba, maloljetnica, njihov napad snimala mobitelom.

Snimka se nakon toga proširila društvenim mrežama.

"Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja, dok će protiv osumnjičenih maloljetnika u odnosu na navedeni događaj biti podneseno posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu", priopćila je policija.

Image
SANDI PEGO

On je najveća TikTok senzacija kod nas, a s nama je podijelio fotografije iz djetinjstva: 'Trpio sam vršnjačko nasilje'

Image
SANDI PEGO

On je najveća TikTok senzacija kod nas, a s nama je podijelio fotografije iz djetinjstva: 'Trpio sam vršnjačko nasilje'

Drugo kriminalističko istraživanje provedeno je nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom.

Slučaj se također dogodio 14. ožujka 2023. u večernjim satima ispred škole u Sesvetama. Maloljetnice su presrele vršnjakinju srušile je na tlo, a potom, dok je ležala više ju puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu. Jedna od maloljetnica napad je snimala mobitelom. I ta se snimka proširila društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadnutoj je maloljetnici pružena liječnička pomoć u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

"Protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena je kaznena prijava. Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloljetnici, s obzirom da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad", stoji u priopćenju.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja.

Budući da su se napadi snimali i objavili na društvenim mrežama policija je ukazala ne samo na ozbiljnost i posljedice vršnjačkog nasilja pogotovo u slučajevima kada se takvi događaji snimaju i dijele među mladima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
ISMIJAO JE I POLICAJAC...

Za Direkt govori djevojka koju je zaštitar nasilno izbacio iz kluba. Policija reagirala nakon našeg upita

Policija o ovakvim događajima žurno intervenira i poduzima sve mjere i radnje za zaštitu djece i maloljetnika.

"Posljedice vršnjačkog nasilja vrlo su ozbiljne i za dijete koje trpi nasilje i za ono dijete koje se nasilnički ponaša, a posljedice ostaju i na djeci koja su promatrači nasilja. Stoga je vrlo bitno pravovremeno prepoznati rizično ponašanje i prekinuti ga jer ponekad ni dijete koje je žrtva nasilja nije svjesno da je žrtva, a ponekad ni počinitelj nije svjestan da svojim ponašanjem nekoga povrjeđuje", piše u priopćenju.

"Bez obzira o kavom se obliku nasilja radilo, kada ga vidimo, potrebno je reagirati i zaustaviti ga jer našu pomoć trebaju, kako dijete koja trpi nasilje, tako i dijete koje koristi nasilje. O svim slučajevima nasilja, pogotovo kada je riječ o djeci, žurno obavijestite policiju na broj 192", zaključili su iz policije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
svi su ga tražili

Pronađen dječak (12) iz Solina koji je nestao u Splitu

Više s weba