SPREMAN NA NAGODBU

MUP mora krunskom svjedoku protiv Branimira Glavaša isplatiti 400.000 kuna

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Krunoslavu Fehiru kao krunskom svjedoku protiv Glavaša bio je ugrožen život

4.11.2019. u 10:54/ Hina

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli MUP treba Krunoslavu Fehiru, bivšem policajcu bez čijeg svjedočenja ne bi bilo postupka protiv Branimira Glavaša za ratni zločin nad srpskim civilima 1991. u Osijeku, isplatiti oko 400.000 kuna.

Iznos je to koji se odnosi na kršenje obaveze MUP-a da mu isplaćuju naknadu za prehranu i to od 1. rujna 2012. do 1. veljače 2018. godine, kada je Fehir po potrebi službe bio premješten iz PU osječko-baranjske na rad u PU istarsku. Fehir je premješten na rad u istarsku policiju još 2010. i to zato što mu je kao krunskom svjedoku protiv Glavaša bio ugrožen život, navodi Jutarnji list.

Do 2012. su mu se isplaćivane naknade na koje su imali pravo policajci premješteni na rad u mjesta udaljenija od 50 kilometara od prebivališta pa i naknada za prehranu. No, tada je promijenio radno mjesto u PU, a MUP mu je prestao isplaćivati naknadu za prehranu. Naknada mu nije isplaćivana sve do 2018., kad je otišao u mirovinu.

"Premještaji na drugo radno mjesto po potrebi službe mogu trajati godinu dana, a moj je trajao pet godina i svake godine ga je potpisivao sadašnji pomoćnik ministra Ante Delipetar", kaže Fehir koji je već jednom u prvom stupnju dobio tužbu protiv MUP-a, ali je nakon žalbe postupak vraćen na novo suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, i u ponovljenom postupku sud mu priznaje pravo na naknadu za prehranu koju mu je MUP uskratio od 2012. do 2018.

Prema presudi, samo glavnica iznosi 174.000 kuna, kamate su u gotovo jednakom iznosu kao i glavnica te po 40.000 kuna troškovi postupka u svakom procesu. Fehir kaže da je spreman za nagodbu, ali i da je moguće da podnese još jednu tužbu, zbog smještaja.

Upravo se čita

Image
novi detalji

Vođa militanata IS-a nije umro u borbi? Amerikanci objavili da se raznio

Više s weba

Pročitajte još

Image
istra

19-godišnjak bježao policiji, pa htio pregaziti policajca. Oba policajca su pucala

Više s weba