TJERALICA NIJE URODILA PLODOM

Muškarac koji je pokušao ubiti poštara na Hvaru neće u zatvor. Izbjegao je dvije i pol godine iza rešetaka

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija

Svađa između dvojice započela je zbog psa, a onda je kulminirala pa je Dulčić automobilom oborio Tadića i udario ga kamenom u glavu

14.10.2022. u 13:11/ RTL Vijesti

Deset godina nakon pravomoćne presude na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva poštara Vjekoslava Tadića, Rosano Dulčić, danas 64-godišnjak s Hvara neće morati izdržavati kaznu jer je dočekao zastaru. Splitski Županijski sud odlučio je obustaviti izvršenje kazne zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Rosano Dulčić osuđen je zbog pokušaja ubojstva sredinom srpnja 2009. godine u Rudinama na otoku Hvaru. Naime, njegov pas napao je poštara Vjekoslava Tadića koji je izbjegao nasrtaj, a onda je izbila između dvojice. Rosi je sjeo u svoj automobil, u kojem je bila i njegova maloljetna kćer kako bi se odvezao, a Tadić je tada na njegovu haubu bacio kilogram težak kamen. Dulčić je tada okrenuo vozilo i udario Tadića koji je odletio preko kamenog suhozida zajedno s mopedom. Potom je uzeo kamen i udario mladića u glavu.

Image
ozbiljna optužba

Mladiću (17) iz Županje sudit će se za pokušaj ubojstva: U travnju je divljački premlatio muškarca (44)

Image
ozbiljna optužba

Mladiću (17) iz Županje sudit će se za pokušaj ubojstva: U travnju je divljački premlatio muškarca (44)

Dulčić se na izdržavanje kazne trebao javiti u prosincu 2012. godine nakon što je presuda po kojoj je osuđen postala pravomoćna, ali s obzirom na to da nije primio rješenje za njim je raspisana tjeralica koja nije urodila plodom.

"Kako osuđenik nije uhićen po tjeralici za istim je raspisana međunarodna tjeralica 10. studenoga 2020., te je izdan i europski uhidbeni nalog 10. studenoga 2020. godine. S obzirom na to da je osuđenik osuđen na kaznu zatvora u trajanju duljem od jedne godine, zastara nastupa 10 godina od izrečene kazne zatvora", stoji u obrazloženju sudskog rješenja o zastari, piše Slobodna Dalmacija.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
tamna strana interneta

Uhićena 22-godišnja Šibenčanka koja je na Dark Webu kupovala speed, a njezin vršnjak ga je zatim prodavao

Više s weba