OGLAS

'ZLOČIN IZ MRŽNJE'

Na zagrebačkoj Paradi ponosa uhićeno 14 osoba, od toga 10 maloljetnika. Na Zrinjevcu jučer još jedan incident

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Uhićene su i četiri punoljetne osobe te se nad njima provodi istraživanje. Nad dvojicom zbog sumnje da su poticali na nasilje i mržnju, a nad drugom dvojicom zbog 'teške krađe u pokušaju u vezi zločina iz mržnje'

12.6.2023. u 9:59/ Danas.hr

Protekle subote u Zagrebu se održala Parada Ponosa pod geslom "Zajedno za trans prava", a o cijelom okupljanju oglasila se i zagrebačka policija.

Kako kažu, prije, tijekom i nakon samog javnog okupljanja u prostorije policije privedeno je ukupno 14 osoba, od čega deset maloljetnika.


Nakon obavljanja razgovora maloljetnici su pušteni s policije. Kod petorice njih nije utvrđen element prekršaja ili kaznenog djela, a protiv jednog maloljetnika će biti podnesen optužni prijedlog zato što kod sebe nije imao osobnu.

Image
dama u crvenom

Kakav outfit! Neobična kreacija na Paradi ponosa: Haljina sastavljena od paketića kondoma

Image
dama u crvenom

Kakav outfit! Neobična kreacija na Paradi ponosa: Haljina sastavljena od paketića kondoma

Što se pak tiče preostale četvorice, policija nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje u "počinjenje kaznenog djela prijetnje u vezi zločina iz mržnje na štetu 29-godišnjeg sudionika javnog okupljanja."

Uhićene su i četiri punoljetne osobe te se nad njima provodi istraživanje. Nad dvojicom zbog sumnje da su poticali na nasilje i mržnju, a nad drugom dvojicom zbog "teške krađe u pokušaju u vezi zločina iz mržnje".

Osim toga, dodali su da je jučer došlo do novog incidenta na Zrinjevcu.

Image
22. POVORKA

Tisuće ponosnih građana u srcu Zagreba u duginim bojama: 'Više ljubavi, manje mržnje'

Fotogalerija
Image
22. POVORKA

Tisuće ponosnih građana u srcu Zagreba u duginim bojama: 'Više ljubavi, manje mržnje'

Fotogalerija

"S ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja, nastavlja se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe na drzak način u vezi zločina iz mržnje na okolnosti događaja koji se dogodio jučer oko 19.25 sati na području parka Zrinjevac. Naime, nepoznati je počinitelj tada s leđa prišao 25-godišnjaku koji je bio ogrnut zastavnom duginih boja te s njega strugnuo zastavu uslijed čega je oštećeni pao na tlo. Nepoznati muškarac potom ga je verbalno napao pogrdnim riječima koje se odnose na seksualnu orijentaciju nakon čega se sa zastavom udaljio s mjesta događaja. Uslijed događaja 25-godišnjak nije ozlijeđen", stoji u priopćenju.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
TUŽNE VIJESTI

Preminuo suprug Nevenke Bekavac iz 'Ljubav je na selu'. Pokopan kod Sinja u krugu obitelji: 'Shrvana sam'


Više s weba