'ČEŠLJANJE' TURČINOVA

Načelnik koji je peglao karticu općine u bordelu pod povećalom je USKOK-a: 'Provodimo izvide'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Turčinov je na službenu karticu Općine Murter potrošio 1560 eura

14.7.2022. u 15:10/ RTL Vijesti

USKOK provodi izvide u slučaju načelnika Murtera Tonija Turčinova koji je u austrijskom bordelu koristio službenu karticu općine, javlja Jutarnji list.

Turčinov je 2019. godine sa službenom delegacijom otišao u Austriju, no u slobodno vrijeme je posjetio austrijski La Cocotte i na službenu karticu Općine Murter potrošio 1560 eura.

Pošto je Telegram to otkrio, načelnik se pravdao kako je slučajno javni novac potrošio u bordelu i tvrdio da je pomiješao kartice i račun platio poslovnom, umjesto privatnom karticom. Turčinov je kazao da je nakon što je shvatio grešku vlastitim sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina i tako obeštetio proračun.

Telegramu je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je, tvrdi, platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju Općinu, kao dokaz troškova. No iz hotela su poručili da oni ne izdaju račune poput onog kojeg je novinarima priložio Turčinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

U požaru u obiteljskoj kući stradale dvije sestre i brat: nesretnici živjeli u podrumu bez struje, grijali se paljenjem kartona

Više s weba