PREDRAG BENČIĆ

Načelnik varaždinske policije za RTL: 'Jedan vozač je poginuo. Još nije utvrđeno tko je drugi'

6.8.2022. u 19:14/ Marko Šiklić

Kazao je i da trenutno nije moguće utvrditi je li vozač zaspao

Očevid je završen, a sve detalje za RTL Danas informacije je dao Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske. Na početku je izrazio sućut obiteljima poginulih.

"Nakon provedenog očevida utvrđeno je da se vozač autobusa iz neutvrđenog razloga nije kretao kolnikom autoceste, da je preko zaustavne trake sišao na zelenu travnatu površinu i udario u odbojnu ogradu te sletio u jarak. Očevidom je utvrđeno da je vozač jedan od preminulih putnika u prometnoj nesreći", kazao je Benčić.

Dodao je i da još nisu utvrdili tko je drugi vozač.

"Imamo 32 ljudi hospitaliziranih s ozbiljnim povredama. S nekim ljudima smo uspjeli razgovarati, s drugima nismo zbog zdravstvenog stanja. Ono što smo utvrdili da je većina putnika spavala. U ovom trenutku je teško, zbog traume i šoka, dobiti suvislu informaciju dok se ne slegnu njihovi dojmovi, dok ne ozdrave i budu spremni za konkretnije izjave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da trenutno nije moguće utvrditi je li vozač zaspao.

Na pitanje što slijedi vlasniku tvrtke ako se utvrdi da nije korišteno vrijeme za odmor, Benčić je odgovorio:

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

"U svakom slučaju ćemo izvijestiti preko MVEP-a Poljsku i one će zasigurno poduzeti određene radnje. Tahograf će biti izuzet uz sva vještačenja. To će pokazati poštuje li se radno vrijeme radnika, brzinu, korištenje odmora i druge stvari koje će vještaci moći izuzeti. Vozače kontroliraju policijski službenici s inspektorima cestovnog prometa", kazao je Benčić koji je dodao da je djelatnicima policije iskustvo bilo vrlo traumatično.

Više s weba

Pročitajte još

Image
slučaj platak

PGS o napadu: 'Je li uzrok ponašanja policije to što je nasilnik sin lokalnog HDZ-vog čelnika?'

Više s weba