STRAVA

Nacist snimao video mržnje dok je bježao zagrebačkoj policiji, opet je veličao Hitlera

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Snimljeni videozapis je učinio javno dostupnim nakon pa je taj videozapis dijeljen među korisnicima društvenih mreža

15.3.2023. u 15:48/ Danas

Sudac istrage zagrebačkog županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Jurju Mesiću (35) uhićenom autoru rasističkog videa zbog kojeg ga je policija ranije prijavila za javno poticanje na nasilje i mržnju.

Image
GOVOR MRŽNJE

Pritvoren autor rasističkih snimki: Prijavljen je za javno poticanje na nasilje i mržnju

Image
GOVOR MRŽNJE

Pritvoren autor rasističkih snimki: Prijavljen je za javno poticanje na nasilje i mržnju

Sada je zaradio još jednu prekršajnu prijavu. Zagrebačka policija priopćila je da je prekršajno prijavljen i zbog toga što ga se sumnjiči da je 12. ožujka u jutarnjim satima snimio videozapis svojeg govora kojem je kako navode "cilj bio stvaranje neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u nacionalnom podrijetlu zaposlenika koji radi posla dolaze u Republiku Hrvatsku te je u tom govoru ujedno veličao radikalne ideologije".

Snimljeni videozapis je učinio javno dostupnim nakon pa je taj videozapis dijeljen među korisnicima društvenih mreža. Neslužbeno se doznaje da je u tom govoru veličao Adolfa Hitlera, piše Večernji list.

Uzvikivao je 'Heil Hitler'

Izgleda kako je taj video snimio i dijelio u vrijeme dok je policija za njim tragala i on je uhićen u Ivanić Gradu. Osim zbog toga, prekršajno je prijavljen i jer je prilikom privođenja uzvikivao "Heil Hitler", okrećući se prema fotoreporterima koji su fotografirali privođenje.

Kazneno je prijavljen zbog videozapisa koje je u veljači i ožujku snimio na Europskom trgu u Zagrebu i u Ljubijskoj ulici u kojima je vrijeđao Indijaca, djelatnika Wolta i crnce.

Sumnjiči ga se za javno poticanje na nasilje i mržnju. Nakon što je nad njim završeno kriminalističko istraživanje, doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne nasjedajte!

Žena nasjela na poruku 'Porezne' pa ostala bez nekoliko tisuća eura. Na meti prevaranata i starica

Više s weba