pristanište razdora

Naguravanje u Mrtvaškoj završilo uhićenjima i ozlijeđenima. Župan Komadina o svemu: 'Žao mi je...'

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Mještani Ilovika sukobili su se s izvođačima radova na proširenju luke Mrtvaška. Ukinuta im je brodska linija. Bilo vike, navodno i naguravanja, došli policija i Hitna

13.6.2022. u 13:02/ RTL Vijesti

Više je ozlijeđenih i uhićenih nakon sukoba stanovnika Ilovika s izvođačima radova na proširenju luke Mrtvaška, donosi portal otoci.net.

Ilovčani su nezadovoljni projektom Županijske lučke uprave Mali Lošinj koja u Mrtvaškoj, na mjestu starog mulića, gradi veliko trajektno pristalište. Za vrijeme izvođenja radova ukinuta je brodska linija od Ilovika do Mrtvaške, što je za stanovnike bio najbrži način putovanja prema Malom Lošinju i Rijeci.

Jutros su u Mrtvašku stigla dva pauk-vozila varaždinske tvrtke i bager. Predsjednica Mjesnog odboraO Ilovik, Jadranka Matas, za Otoci.net izjavila je da radnici zaštitarske tvrtke najprije nisu mještanima omogućavali privez ni iskrcaj na mulić. Potom su ipak omogućili da se s plovila iskrcaju djeca koja putu u školu u Malom Lošinju.

"Zaštitari su nam prijetili na grube načine i skoro bacili člana Mjesnog odbora Ladislava Radoslovića i mog muža u more. Došla je policija, ne znam tko ih je zvao. Zaštitari su svojim autom prepriječili put, a potom ga je prepriječio i jedan auto naših stanovnika, koji je dobio kaznu”, ispričala je Matas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nova tragikomedija

Problemi s HŽ-om i u Dalmaciji. Kondukter se nije pojavio na poslu pa vlak nije ni krenuo. 'Prema pravilima je'

Image
Nova tragikomedija

Problemi s HŽ-om i u Dalmaciji. Kondukter se nije pojavio na poslu pa vlak nije ni krenuo. 'Prema pravilima je'

Prema njenom navodu, policija je kasnije privela Radoslovića i mještanina Željka Stojšića.

"Potom je njegova supruga zamolila policiju da ga puste. Došlo je do naguravanja, žena je pala na pod. Uhvatili su potom još jednu gospođu za ruku, ona je onkološki bolesnik. Na kraju je došla hitna pomoć, obje su odvezene u Rijeku. Žena koja je pala je majka troje djece. Sramota pravne države", ispričala je Jadranka Matas.

Upravo se čita

Image
DOJMOVI NAKON UTAKMICE

Kramarić nakon pobjede protiv Kanade: 'Posebna večer za mene i cijelu momčad, ovo je san snova'

O incidentu u Mrvaškoj oglasio se župan Zlatko Komadina na konferenciji za novinare u Rijeci. "Dio građana Ilovika je napao policiju te su privedeni, a blokirali su cestu da bi onemogućili uspostavu zone gradilišta izmještanjem nepropisno parkiranih vozila. Žao mi je što je do toga došlo, što se nije htjelo razgovarati i dogovoriti funkcioniranje u zoni gradilišta, već se ide s nasilnim metodama koje nikome neće donijeti dobro", izjavio je Komadina.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U DUĆAMA

Požar u staračkom domu kraj Omiša, preminule su dvije osobe! 'Požar je lokaliziran, u tijeku je evakuacija'

Više s weba