Žrtva sistema

Nakon otvorenog pisma očajne majke iz Splita premijeru, pokrenuli su izvanredni nadzor u Centru za socijalnu skrb

Image
Foto: Davor Puklavec/Slavko Midžor/Pixsell/

Majka je, između ostalog, navela da je 2018. podnijela prijavu za obiteljsko nasilje i povredu prava djeteta, a prvo će ročište biti tek u prosincu ove godine....

8.12.2021. u 17:59/ RTL Vijesti

Pokrenut je izvanredni nadzor nad Centrom za socijalnu skrb zbog prijave majke iz Splita koja je u otvorenom pismu premijeru Andreju Plenkoviću iznijela niz potresnih situacija i zatražila pomoć, donosi Slobodna Dalmacija.

Potresena nedavnim ubojstvom trgovkinje u Splitu, pomoć je zatražila od  premijera.

"Ne mogu vjerovati da je medijska objava izazvala ovakvu trenutnu reakciju. S nadležnim osobama u ministarstvu sam razgovarala prije dva tjedna telefonom. Tada mi je kazano da će se provesti nadzor, ali nisam dobila pisanu potvrdu o tome. Danas je nakon objave teksta stigao mail u kojem stoji kako je pokrenut izvanredni nadzor na moj zahtjev i u kontekstu današnjih medijskih objava vezanih uz otvoreno pismo” rekla je majka za Slobodu Dalmaciju.

Također je dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne tražim ništa više osim da se utvrdi istina i kazne oni koji bi trebali brinuti o najpotrebitijima, a u trenucima krize, umjesto da nam pruže ruku, oni nas dodatno zlostavljaju. Ako im već nije bilo žao mene kao majke, do danas mi nije jasno kako im nije bilo žao mog djeteta koje je prolazilo iznimno teško psihičko razdoblje i koje nije bilo dobro. Više od dvije godine ustrajem na tome da se istraži događaj. Konačno sam dočekala".

Image
teška sudbina

Očajna majka poslala otvoreno pismo Plenkoviću: 'Pobjegla sam od zlostavljača, a sada sam žrtva državnih institucija!‘

Image
teška sudbina

Očajna majka poslala otvoreno pismo Plenkoviću: 'Pobjegla sam od zlostavljača, a sada sam žrtva državnih institucija!‘

Njene riječi odnose se na događaj u Centru za socijalnu skrb iz šire okolice Splita čije djelatnice je majka je prijavila nadležnom ministarstvu. Tada su one nju prijavile i paralelno tražile izuzeće sa slučaja. Tadašnja ministrica nadležna za socijalu odlučila je da se slučaj prebaci u Centar u Split. Djelatnice CZSS Split pomogle su majci da vidi svoje dijete nakon godine i pol dana razdvojenosti i u konačnici da dođe živjeti s njom.

Upravo se čita

Image
RTL Danas doznaje

'Moguće je da je tijelo bebe stajalo nekoliko dana uz cestu. Nije bilo u najboljem stanju...'

Ova majka nada se da će brzo reagirati i Ministarstvo pravosuđa s obzirom na to da, kaže, da je 2018. podnijela prijavu za obiteljsko nasilje te povredu djetetovih prava. No prvo sudsko ročište zakazano je tek u prosincu ove godine, a drugo u travnju 2022. 

U mailu iz ministarstva stoji kako će je izvijestiti o rezultatima izvida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O utvrđenom činjeničnom stanju i poduzetim mjerama po provedenom izvanrednom upravnom nadzoru bit ćete izviješteni, kao zainteresirana stranka i podnositeljica zahtjeva, sukladno članku 244. stavku 5. Zakona o socijalnoj skrbi", stoji u dopisu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
u smjeru Jastrebarskog

Jedna osoba poginula u prometnoj nesreći na Gornjostupničkoj cesti

Više s weba