potvrdi lučki kapetan

Nestali otac i sin koji su na dasci po buri odveslali iz Klenovice, nađeni živi na Krku

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru od subote navečer tragala je ocem i maloljetnim djetetom, koji su nestali tijekom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom

10.7.2022. u 16:21/ RTL.hr

Otac i maloljetni sin koji su nestali jučer nakon što su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci tzv. supu, pronađeni su na Krku, potvrdio je za HRT lučki kapetan Darko Glažar.

"Živi su i zdravi", rekao je Glažar.

Kod Krka potraga za ocem i sinom iz Njemačke. Bili su na dasci za veslanje

Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) od subote navečer tragala je ocem i maloljetnim djetetom, koji su nestali tijekom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom.

Image
Velebitski kanal

Nijemac i dijete na dasci jučer po buri odveslali u smjeru Krka, još tragaju za njima. Pronašli SUP dasku

Image
Velebitski kanal

Nijemac i dijete na dasci jučer po buri odveslali u smjeru Krka, još tragaju za njima. Pronašli SUP dasku

U subotu navečer u 20:40, službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, oba državljana Republike Njemačke. Oni su oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje.

"Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura", priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH. Sinoć i noćas službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
sumnja na mito

Nova istraga u JANAF-u: Kovačeviću kupovali odjeću, plaćali privatne troškove...

Više s weba