Tako je o njoj 'brinula'

Njegovateljica priznala: 88-godišnjakinji ukrala zlatne zube i drugo. Optužnica spominje 400.000 kuna

Image

Zlatni zubi, ilustracija

Foto: Shutterstock

Vremešna gospođa u međuvremenu je umrla. Optužena je rekla da je bila 'nepromišljena i u teškim životnim prilikama'. Odao ju je sitan detalj

22.7.2022. u 10:13/ S. Ž.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 44-godišnje njegovateljice iz Virovitice, koju tereti da je, dok je skrbila o njoj, 88-godišnjoj klijentici ukrala dragocjenosti čija se vrijednost procjenjuje na 400.000 kuna.

Detalje iz optužnice prenosi Slobodna Dalmacija i kaže da je iskoristila nepažnju, slabu pokretnost i, kad je vremešna gospođa morala na liječenje u bolnici, još i to što je neko vrijeme izbivala iz stana.

Image
SPISKALA 6000 KN

Zaposlenica doma za starije 75-godišnjoj štićenici ukrala karticu i peglala je u trgovinama. Uhvaćena je

Image
SPISKALA 6000 KN

Zaposlenica doma za starije 75-godišnjoj štićenici ukrala karticu i peglala je u trgovinama. Uhvaćena je

Njegovateljica je u istrazi kazala da je uzela "nešto zlata, dva zlatna prstena, nekoliko zlatnih zubi, šest zlatnih narukvica, pet privjesaka, dva lančića i tri naušnice" i da je za sve to, kad je pokradeno unovčila, dobila 20.000 kuna. Rekla je i to da je sve to učinila zato što je bila "nepromišljena i u teškim životnim prilikama".

Popis ukradenog iz optužnice splitskog tužiteljstva je, međutim, bitno opširniji. Tamo se navodi još i kip Bude od ahata, poludragog kamena, zatim imitacija Fabergovog jaja, srebrni pribor za jelo za 24 osobe, komplet srebrnih čaša, pa onda komplet ručno izrađenih škara i noževa s drškom o jelenjih rogova, dvije zlatne značke s logom Brodomerkura…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ženske narukvice navodi se da na sebi imaju dijamante. Navode se također zlatnici, nekoliko njih, zlatni broševi i 24.000 kuna u gotovini. Sad optužena 44-godišnjakinja, zbog ove teške krađe uhićena je još prije dva mjeseca, a 88-godišnja žena o kojoj je trebala brinuti, u međuvremenu je umrla.

Nitko od njene obitelji nije ništa sumnjao, kao što nisu znali niti da je njegovateljica ranije pravomoćno osuđena na uvjetnu kaznu zbog dovođenja u opasnost života i imovine, i to na 10 mjeseci s uvjetom od dvije godine. Sin okradene gospođe prvi je nešto posumnjao kad su njegovu majku sređivali za odlazak u bolnicu.

Upravo se čita

Image
VIDEO ZA POVIJEST

Prekrasne scene dolaze iz Dalmacije: Pogledajte kako su splitski gimnazijalci najavili utakmicu

Tada je primijetio da se na ruci njegove majke nalazi prsten njenog pokojnog supruga, njegovog oca. Stvar je bila u tome da je gospođa taj prsten inače uvijek nosila na zlatnom lančiću oko vrata. Isti taj prsten na ruci bio mu je sumnjiv, krenuo je istraživati i klupko se počelo odmotavati.

Ispalo je da je njegovateljica koristila to što je imala ključ od stana, te bi se u stan vraćala kad god bi on majku vodio na previjanje, što je bilo dvaput tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
u malim količinama

Policija je noćas imala pune ruke posla na Pagu: Kod 8 ljudi na Zrću našli su drogu

Više s weba