sumnja na mito

Nova istraga u JANAF-u: Kovačeviću kupovali odjeću, plaćali privatne troškove...

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Naime, Kovačević je tražio od voditelja i osnivača trgovačkog društva da mu predaje nagrade u novcu i financira njegove privatne troškove u zamjenu za pogodovanje u okviru investicija JANAF-a i s njima povezanim nabavama za izbor izvođača radova za koje je bio zainteresiran, ali i za pogodovanje u okviru provedbe radova za koje su u takvim nabavama odabirani njegovo društvo i njegovi poslovni partneri

23.3.2023. u 11:36/ Danas

Bivši predsjednik Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod (JANAF) Dragan Kovačević, te osnivač i voditelj poslovanja jednog trgovačkog društa ponovno su pod istragom, objavio je USKOK i to zbog sumnje u primanje i davanje mita tijekom 2015. i 2019. godine.

Naime, Kovačević je navodno tražio od voditelja i osnivača trgovačkog društva da mu predaje nagrade u novcu i financira njegove privatne troškove u zamjenu za pogodovanje u okviru investicija JANAF-a i s njima povezanim nabavama za izbor izvođača radova za koje je bio zainteresiran, ali i za pogodovanje u okviru provedbe radova za koje su u takvim nabavama odabirani njegovo društvo i njegovi poslovni partneri.

Zbog toga je Kovačević informirao suradnika o planovima poslovanja JANAF-a te planiranim investicijama iako je znao da su ti podaci poslovna tajna.

Image
vinko grgić

Osumnjičenik iz afere Janaf skulpturu Gospe poklonio crkvi. 'Nitko ne zna koliko je koštala'

Image
vinko grgić

Osumnjičenik iz afere Janaf skulpturu Gospe poklonio crkvi. 'Nitko ne zna koliko je koštala'

Nakon toga je odobravao pokretanje nabava za izbor izvođača radova te je donosio i odluke o preraspodjeli sredstava u okviru proračuna JANAF-a s ciljem da te nabave budu dodijeljene vlasniku trgovačkog društva i njegovim partnerima po njima prihvatljivim uvjetima.

Nakon provedenih postupaka nabave, Kovačević je davao suglasnost za donošenje odluka o odabiru trgovačkog društva svog suradnika i njegovih partnera kao najpovoljnijih ponuditelja.

Nakon zaključenja ugovora s tako odabranim izvođačem radova osiguravao je žurnu isplatu predujma društvu kao i redovite te žurne isplate po računima koje je njegovo društvo ispostavljalo JANAF-u. 

U zamjenu za opisana pogodovanja, voditelj je Kovačeviću dao najmanje 13.272,28 eura u gotovini, te je, sukladno zahtjevima podmirivao njegove privatne troškove od najmanje 18.289,20 eura za kupnju odijela i drugih odjevnih predmeta njemu i njegovoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIJE DOBRO PROŠLO

Teška prometna nesreća u Splitu: Pregažen pješak, ima ozljede opasne po život

Više s weba