PROBLEM OTPRIJE

Novi detalji nesreće u Splitu: Dječak prelazio na crveno, na njega naletjelo vozilo

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Problem na tom semaforu postoji već duže vrijeme jer je vrlo kratko trajanje zelenog svjetla za prijelaz pješaka od samo nekoliko sekundi dok s druge strane da bi im se to isto svjetlo upalilo, moraju čekati i po više od pet minuta. Sve to ponekad stavlja na kušnju strpljivost onih koji čekaju da mogu prijeći preko pješačkog prijelaza, a posebno djece koja iz zgrada u ulici Antofagaste u velikom broju prelaze cestu prema školi Skalice

15.3.2023. u 12:04/ Danas.hr

Ranije smo izvijestili da je sinoć oko 21:20 sati u Splitu došlo do prometne nesreće u kojoj je automobil naletio na maloljetno dijete koje je zadobilo višestruke ozljede te je prevezeno u splitsku bolnicu gdje se liječnici i dalje bore za njegov život.

Potvrdili su to i iz PU splitsko-dalmatinske, a kako sada javlja Slobodna Dalmacija, neslužbeno se doznaje da u postupanju vozača automobila nema elemenata kaznenog djela.

On je ustvari vozio prilagođenom brzinom od strane Poljuda u smjeru stadiona NK Split te je prošao kroz zeleno svjetlo za svoj smjer kretanja.

Image
prometna u splitu

Na dijete u Splitu naletjelo auto. Bore mu se za život

Image
prometna u splitu

Na dijete u Splitu naletjelo auto. Bore mu se za život

Dječak je pak s druge strane prelazio preko pješačkog prijelaza u trenutku kada mu je bilo označeno crveno svjetlo na semaforu. Od udarca je odbačen nekoliko metara.

Problem na tom semaforu postoji već duže vrijeme jer je vrlo kratko trajanje zelenog svjetla za prijelaz pješaka od samo nekoliko sekundi dok s druge strane da bi im se to isto svjetlo upalilo, moraju čekati i po više od pet minuta. Sve to ponekad stavlja na kušnju strpljivost onih koji čekaju da mogu prijeći preko pješačkog prijelaza, a posebno djece koja iz zgrada u ulici Antofagaste u velikom broju prelaze cestu prema školi Skalice.

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽAS

Ponovno napad na Indijce u Zagrebu. Jednog udario šakom u lice, drugog u nogu, a onda ih i pratio...

Više s weba