Play logo
NEKI BILI U PRTLJAŽNIKU

Od Slavonskog Broda, preko Siska pa do Dubrovnika, pali krijumčari. Strance prevoze Srbi, Hrvati

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

Iz PU sisačko-moslavačke obavijestili su da su ovog utorka u popodnevnim satima, na području Hrvatske Dubice, u mjestu Cerovljani zaustavili dva automobila u kojima su se pokušali prokrijumčariti migranti

9.6.2023. u 14:39/ Danas.hr
Play logo

Nekoliko policija diljem Hrvatske izvijestilo je danas da su uhitili nekoliko muških osoba koji su pokušali prevesti migrante.

Tako je primjerice u Brodsko-posavskoj županiji uhvaćen 45-godišnji Srbin koji je u svome automobilu i prtljažniku krijumčario devet stranaca koji su u Hrvatsku ušli gumenim čamcima preko Save iz BiH.

Play logo

On je uhvaćen u srijedu navečer na autocesti A3 u Slavonskom Brodu, a policija ga sada tereti da je po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom za nekoliko tisuća eura migrante namjeravao odvesti do Zagreba.

"Migrantima su osigurani topli napitci i prehrana, dok su ponuđenu liječničku pomoć odbili te je prema njima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima", kažu iz PU brodsko-posavske.

Image
NABUJALA RIJEKA

Policija spriječila tragediju na Savi. Spašavali migrante, među kojima trudnicu i djecu koja su htjela prijeći u BiH

Image
NABUJALA RIJEKA

Policija spriječila tragediju na Savi. Spašavali migrante, među kojima trudnicu i djecu koja su htjela prijeći u BiH

Iz PU sisačko-moslavačke obavijestili su da su ovog utorka u popodnevnim satima, na području Hrvatske Dubice, u mjestu Cerovljani zaustavili dva automobila u kojima su se pokušali prokrijumčariti migranti.

Play logo

U jednom automobilu 41-godišnji Hrvat prevozio je tri strana državljana, dok je u drugom automobilu 30-godišnji Hrvat prevozio četiri stranca.

Potom su zaustavili i treći automobil zagrebačkih registracija kojim je upravljao 29-godišnjak, dok se kao putnik nalazio 43-godišnjak.

Play logo

Utvrđena je sumnja da su 30-godišnjak i 41-godišnjak s ciljem dogovorenog novčanog iznosa, htjeli prevesti migrante u glavni grad RH. Njima su u tome pomagali 29-godišnjak i 43-godišnjak tako što su služili kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

Play logo

Sličan slučaj stiže i s juga Hrvatske. Trojica Hrvata (31,34 i 44) godine htjeli su prokrijumčariti 56-godišnjeg državljanina Turske i to za 3600 eura.

U tu svrhu, 31-godišnjak je angažirao spomenutog 44-godišnjaka koji je ovog ponedjeljka, skrivenog u prtljažniku automobila prevezao Turčina nezakonito iz BiH u RH. Tu ga je pokupio 31-godišnjak i krenuo voziti prema Zagrebu, a 34-godišnjak im je pomogao tako što mu je davao informacije o tome gdje se nalazi policija na ruti od Metkovića do Zagreba.

Ipak, uspjeli su ga zaustaviti u mjestu Baćina te je trojac uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku.

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
MIGRANTSKA RUTA

Na hrvatsku policiju zapucali migranti iz BiH? Policija: 'Nije prvi put da svjedočimo pucnjevima'

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZATEKLI GA BEZ SVIJESTI

Maloljetnik ušao u tuđu kuću, preturao po stvarima pa bakica pozvala policiju. Počeo bježati pa pao s krova

Play logo

Više s weba