Tvrdi da ne bi ponovio

Odvjetnica 'vojnika koji je tukao Djeda Mraza': 'Žao mu je. Tražimo da ne ide u istražni zatvor'

26.12.2022. u 14:16/ Luka Safundžić

Rekla je da je tužiteljstvo tražilo istražni zatvor po dvije osnove, da je uvažena samo jedna, te da je njen klijent zabrinut za zdravlje oštećenoga. Na teret mu se stavlja sumnja na počinjenje kaznenog djela nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a za to je previđena zatvorska kazna i do pet godina

Osumnjičenome za to da je na Badnjak oko 15 sati u Slavonskom Brodu volejem nokautirao mladića odjevenog u kostim Djeda Mraza, danas je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu sudac istrage odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Odvjetnica osumnjičenog 24-godišnjaka Anita Pezer objasnila nam je:

Image
30 dana u istražni zatvor

VIDEO Vojniku osumnjičenom za 'knock out' Djeda Mraza majka pred sudom: 'Ništa ne govori!'

Image
30 dana u istražni zatvor

VIDEO Vojniku osumnjičenom za 'knock out' Djeda Mraza majka pred sudom: 'Ništa ne govori!'

"Državno odvjetništvo je za njega tražilo istražni zatvor po dvije osnove. Moram napomenuti da je jedna osnova otklonjena, samo po jednoj osnovi je određen istražni zatvor. Mi, naravno, imamo rok od tri dana za žalbu koju ćemo svakako uložiti jer smatramo da ne postoje pravne osnove za određivanje tog istražnog zatvora."

"Moram napomenuti da je mom branjeniku izuzetno žao zbog svega što se dogodilo, te mu je u prvom redu bilo bitno kakvo je njegovo (oštećenikovo, op.a.) zdravstveno stanje. Izuzetno je sretan, koliko to već može biti u ovakvoj situaciji, da je njegovo (oštećenikovo) stanje stabilno i da nije u nikakvoj većoj zdravstvenoj opasnosti", dodala je.

Ranije smo pisali da je mladiću u lokalnoj bolnici utvrđeno da mu je puknuo bubnjić, između ostalog.

MORH nam je danas potvrdio, s obzirom na to da je 24-godišnjak aktivni pripadnik Oružanih snaga RH, dakle vojna osoba, da se protiv njega već vodio stegovni postupak 2021., što bi odgovaralo informaciji o ranijoj kažnjavanosti za kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede i prijetnje.

O svemu se očitovao i Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu svojim pripćenjem u kojem potvrđuju da vojnik, koji je pretukao "Djeda Mraza", ide u jednomjesečni istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image

Općinsko državno odvjetništvo navodi da su poduzeli dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog državljanina Republike Hrvatske (1998.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak 24. prosinca 2022. između 15 i 15:30 sati u Slavonskom Brodu (Šetalište braće Radića kod kbr. 12), tijekom tučnjave više osoba, snažno nogom udario oštećenika (2001.), odjevenog u odijelo Djeda Mraza, u predjelu glave dok je bio na tlu, prethodno oborenog u istoj tučnjavi, uslijed čega je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu", navode u priopćenju.

Također, prijavljeno je još devet sudionika koji su sudjelovali u tučnjavi, od kojih je pet mlađih punoljetnika, odnosno do 21. godine života. Nakon ispitivanja pušteni su na slobodu.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora od mjesec dana, a sudac Županijskog suda je prihvatio zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PITALI SMO VAS

Pernar među najnegativnijim političarima zbog Zambije? Vi kažete da je samo skupljao političke poene, a koštat će ga

Glasnogovornik Županijskog suda potvrdio je da se je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Pogledajte video izvođenja osumnjičenog vojnika sa suda:

Više s weba

Pročitajte još

Image
čeka se obdukcija

Žena koja se sudarila s tramvajem na Maksimiru podlegla ozljedama. Napala je osa pa se zabila?

Više s weba