UHIĆEN U PETRINJI

Odvjetnik Dumbovićevog sina: 'Da se iščitati da možda i politika ima umiješane prste u uhićenju'

14.6.2022. u 14:53/ RTL Vijesti

Odvjetnik Darka Dumbovića kazao je kako smatra da nema elemenata za određivanje istražnog zatvora za njegovog klijenta

Dragan Dramac, odvjetnik Darka Dumbovića koji je zajedno s ocem i bivšim gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem uhićen u velikoj akciji policije i USKOK-a, dao je izjavu za medije.

Kazao je kako je njegov klijent optužen za nezakonito pogodovanje.

"To je kazneno djelo 292. Kaznenog zakona. Za sada mogu reći to najšturije. Ne bih išao opširnije ni s kakvim izjavama zbog tajnosti postupka, odnosno nije ni puno toga odrađeno. Sad je tek prva radna bila jutros prilikom uhićenja u 6 sati gdje su došli na vrata obiteljskog doma i provedena je prva radnja. Predani su pritvorskom nadzorniku, poslije će biti ispitivanje, vidjet ćemo hoće li ići kod suca istrage za određivanje istražnog zatvora", kazao je te dodao kako se Darka Dumbovića tereti samo za jedan slučaj.

Kazao je i da je policija došla na vrata njegovog klijenta u 6 sati ujutro te da se radilo o faktoru iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHIĆENJE BIVŠEG GRADONAČELNIKA

Dumbovićev susjed: 'Nije mu do smijeha, nije veseo. Je li komentirao sina? Pa tema je on'

Image
UHIĆENJE BIVŠEG GRADONAČELNIKA

Dumbovićev susjed: 'Nije mu do smijeha, nije veseo. Je li komentirao sina? Pa tema je on'

"Što su našli? Po onome što smo vidjeli ništa spektakularno, to je dokumentacija koja se sad ne može iščitati čemu bi služila. Po onome što smo vidjeli na brzinu nema tu ništa što bi teretilo mog branjenika da bi počinio kazneno djelo", kazao je.

Kazao je i kako se njegov klijent ne osjeća krivim.

Upravo se čita

Image
buktinja u noći

U Kaštelima izgorio Mercedes, a požar djelomično zahvatio Renault Megan

"Kazneni postupak nitko ne može očekivati i pripremati se za njega. Kazneni postupak je postupak ako se nešto dešava ili ima indicija, to je izvan sfere okrivljenika i drugih osoba. Što se tiče samog gradonačelnika, bivšeg gradonačelnika i već sad idemo na temu političkog izražavanja. Bojim se da nije motivirano politički i onda bi me to žalostilo. Više bi volio da je ovaj segment ako možemo govoriti o kaznenom djelu da li ono postoji ili ne, hoće li se odrediti istražni zatvor ili ne. Ako ulazimo u sferu politike to je za druge ljude pitanje", kazao je.

"Da se iščitati da možda i politika i ima umiješane prste u uhićenju. Prošlo je dugo vremena od tog kaznenog djela koje se stavlja na teret, ali gradonačelnik nije godinu i pol dana, tako da ne znamo da li se bira trenutak i vrijeme da bi se pokrenuo kazneni postupak. Ako da je to je žalosno, ako ne, vidjet ćemo što će tijek stvari u budućnosti pokazati", kazao je Dramac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kada se očekuje ispitivanje Darka Dumbovića, on je kazao da se vjerojatno neće dogoditi tijekom današnjeg dana.

"Velika je vjerojatnost da će biti sutra. Ako bude sutra bit će ranije, ako ne onda je do 12 sati sigurno", kazao je.

Kazao je i kako smatra da nema elemenata za određivanje istražnog zatvora.

"Ako bi bilo, po meni utjecaj na svjedoke, ali ne znam koji bi to bili svjedoci, na protok vremena, specifičnog kaznenog djela, dokumentacija je izuzeta i treba raditi po njoj, vidjeti što je izuzeto", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ubojica upućen na psihijatriju

RTL prati događanja nakon trostrukog ubojstva: U Splitu se život polako vraća u normalu

Više s weba