PROGLAŠEN KRIVIM

Otac (28) parkirao auto na uzbrdici. Petogodišnjak ga izbacio iz brzine i autom prešao preko nogu drugog dječaka

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

U vrijeme nesreće kraj automobila je bilo petero djece starosti 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Pregaženom dječaku slomljene su obadvije bedrene kosti. Otac je osuđen na 11 mjeseci zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro. Presuda je, također, vratila automobil majci koji joj je bio oduzet zbog teške nesreće

17.3.2023. u 8:48/ Danas.hr

Prema pravomoćnoj presudi, 28-godišnji otac proglašen je krivim i osuđen zbog teške ozljede devetogodišnjeg sina kojeg je pregazio automobil.

Sve se dogodilo u srpnju oko 10 sati na području Velikog Trojstva u okolici Bjelovara. Muškarac je na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao majčin automobil, ostavio ga je otključanog, neosiguranog i dostupnog malodobnoj djeci. Pokraj vozila bilo je petero njegovo djece starosti 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnjak je ušao u automobil i izbacio mjenjač iz brzine, a u tom trenutku je vozilo krenulo unatrag i srušilo dječaka na tlo te prešlo preko njegovih nogu, piše Danica.

Image
nije reagirao?

Autoškolom se zabio u automobil, on pokosio pješaka. Prijavljen instruktor

Image
nije reagirao?

Autoškolom se zabio u automobil, on pokosio pješaka. Prijavljen instruktor

Dječak je zadobio obostrani prijelom dijafiza bedrenih kostiju, ogrebotine kože, ogrebotine kože lica i krvarenje iz nosa.

Oca se tereti za izazivanje opasnosti za život i tijelo ljudi općeopasnom radnjom, a zbog teških ozljeda djeteta počinio je teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, stoji u presudi. Osuđen je na 11 mjeseci zatvora, ali mu se kazna zamjenjuje radom za opće dobro. Ista presuda vratila je automobil majci koji joj je zbog teške nesreće bio oduzet.

Više s weba

Pročitajte još

Image
svi su ga tražili

Pronađen dječak (12) iz Solina koji je nestao u Splitu

Više s weba