Tragedije

Ove godine je 37% više poginulih u požarima nego prošle u istom razdoblju, slično kao i ozlijeđenih

Image

Požar Zaton

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Što se vatrogasaca tiče, njih je u 2022. ozlijeđeno 20, jedan manje nego 2019. Jedan je nedavno poginuo gaseći požar kod Zatona Dubrovačkog

2.9.2022. u 11:06/ Hina/ S. Ž.

U požarima je u prošloj godini smrtno stradalo 19, a u ovoj 26 osoba, uključujući i vatrogasca koji je nastradao gaseći požar kod Zatona Dubrovačkog, a broj požara u ovoj je, u odnosu na prošlu godinu, veći gotovo za četvrtinu, izvijestila je u petak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Povećan je i broj ozlijeđenih u požarima, sa lanjskih 97, na čak 132. U prvih osam mjeseci ove godine ozlijeđeno je 20 vatrogasaca, jedan manje nego u istom razdoblju prošle godine, prenosi Hina.

Image
(NE)NAMJERNI POŽARI

Zbog požara kod Vrpolja uhićen muškarac! Zašto se s požarima povezuje građevinska mafija?

Image
(NE)NAMJERNI POŽARI

Zbog požara kod Vrpolja uhićen muškarac! Zašto se s požarima povezuje građevinska mafija?

Takvo povećanje broja žrtava u požarima znači da se ove godine bilježi povećanje broja poginulih u požarima od 37 posto, slično koliko i ozlijeđenih (36 posto). Po skoro istoj stopi rasta više je i požara na otvorenom.

Prema analizi koju je Državni vatrogasni operativni centar 193 izradio za razdoblje do 31. kolovoza sa usporedbom s 2021. godinom, u prvih osam mjeseci ove godine, zabilježeno je 38 posto više požara na otvorenome prostoru. Gledajući samo požare raslinja, bilježi se povećanje od gotovo 64 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih osam mjeseci prošle godine opožareno je 21.530 hektara, a u ovoj gotovo 56.000 hektara, što je povećanje od čak 160 posto. Lani je zabilježen 10.431 požar, ove 12.855 što je povećanje od 23,24 posto, navodi HVZ.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod Autobusnog kolodvora u Zagrebu

Više s weba