maloljetni 'dugoprstići'

Pao dvojac koji je 'čistio' sve redom - krali iz vagona na željeznici, kioska, obijali tvrtke...

Image
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Operirali su po Kotoribi, a onda bi sve nosili i skrivali na terenu u blizini željezničkog kolodvora. Policija bi našla ukradene stvari, pa redom vraćala

31.8.2022. u 11:53/ K. D. Hrnjkaš

Policiji su dolijali dva maloljetnika koji su ovog ljeta nanizali krađe u kojima su krali od željeznice do kioska.

Kako su izvijestili iz međimurske policije, sumnja se da je dvojac krajem srpnja provalio u pružno vozilo na željezničkom kolodvoru u Kotoribi i to u takozvani "podbijač". Otamo su "počistili" razni alat i specijalne instrumente, sve skupa vrijedno nekoliko tisuća kuna. Policajci iz Preloga pročešljali su teren nedaleko željezničkog kolodvora u Kotoribi te su našli dio ukradenih stvari i vratili trgovačkom društvu.

Potom su dečki u noći s 31. srpnja na 1. kolovoza u Kotoribi pokušali provaliti u trgovinu u Sajmišnoj ulici, a onda i u susjednu poljoprivrednu apoteku. Ipak, nije im "posao" išao za rukom pa nisu uspjeli u tim provalama.

A onda su nastavili dalje te su te iste noći u Ulici kralja Tomislava provalili u kiosk i hladnjak koji je bio kraj kioska. Krali su redom, sve skupa vrijedno nekoliko tisuća kuna. Policija je opet dio ukradenih artikala pronašla na istom mjestu nedaleko željezničkog kolodvora te su vratili stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nedelišće

Bizarna krađa u Međimurju: Iz nezaključanog kokošinjca uzeo 16 kokoši

Image
nedelišće

Bizarna krađa u Međimurju: Iz nezaključanog kokošinjca uzeo 16 kokoši

I na kraju, dovršenim istraživanjem policija je utvrdila da su ovi maloljetni "dugoprstići" između 19. i 23. kolovoza u poduzetničkog zoni "Jug" u tom mjestu pokušali provaliti u skladište tvrtke iz Samobora. Nisu uspjeli jer se upalio alarm. "Potom su iz skladišnog prostora preko ograde prebacili dvadesetak metalnih profila, koje su ostavili u visokoj travi. Metalni profili su nakon očevida vraćeni. Prema osumnjičenim mlađim maloljetnicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatih počinitelja", naveli su iz međimurske policije.

Kad se podvuče crta, maloljetnici s područja Međimurja osumnjičeni su za nekoliko provala u Kotoribi. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su počinili dva kaznena djela teške krađe te dvije teške krađe u pokušaju.

Upravo se čita

Image
IMAMO SVOJ ĐIR

Spora Hrvatska oduševljava Engleze: Guardian se naklonio umjetnicima šetajućeg nogometa

Više s weba

Pročitajte još

Image
potencijalni okidač

Detalji slučaja mumificirane žene koju je sin skrivao u stanu: podmetnuo požar jer mu poštar više nije htio uručivati majčinu mirovinu?

Više s weba