optužnica u karlovcu

Par iz pakla! Riža i Ivanka trovali su u kafiću ljude travaricom i klozapinom, dvoje je umrlo

Image
Foto: Shutterstock

Preživjeli je posvjedočio kako se nakon ispijanja rakije srušio pred istim kafićem, nakon čega je okraden

6.2.2021. u 10:37/ Vijesti

Protiv 62-godišnjeg Nike Batljana zvanog Riža i njegove nevjenčane supruge 34-godišnje Ivanke Oskoruš podignuta je optužnica zbog teških ubojstava dvoje ljudi i jednog pokušaja ubojstva iz Plaškog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu. 

Tužiteljstvo nije htjelo otkriti njihove identitete, ali je u priopćenju obavijestilo kako im se na teret stavlja da su zajedno i po prethodnom dogovoru, od 26. veljače do 28. travnja 2019. godine na području Plaškog otrovali na smrt 81-godišnjaka i 51-godišnjaka, a 61-godišnjak je preživio zbog brze liječničke intervencije. 

Image
u bolnici u puli

Policajci u fantomkama uhitili kirurga u bolnici: Godinama izmišljali ozljede i izvlačili novac od osiguranja!

Image
u bolnici u puli

Policajci u fantomkama uhitili kirurga u bolnici: Godinama izmišljali ozljede i izvlačili novac od osiguranja!

Kad su ih otrovali, onda su ih i pokrali 

61-godišnjak je zbog terapije koristio lijek koji sadrži klozapin, "iako im je bilo poznato da se taj lijek ne smije uzimati istovremeno s alkoholom zbog moguće nagle i iznenade smrti, u tri navrata tijekom konzumacije alkoholnih pića s 81.godišnjakom, 61-godišnjakom i 51-godišnjakom s područja mjesta Plaški, neopaženo su im u piće stavili lijek koji sadrži tu tvar", piše Jutarnji list

"Tereti ih se da su navedeno učinili u cilju da ih usmrte, kriomice i iskoristivši njihovo povjerenje, pa je svim oštećenicima odmah pozlilo. Optužnicom ih se tereti da su time uzrokovali smrt 81-godišnjaka i 51-godišnjaka zbog akutnog trovanja klozapinom i etilnim alkoholom, dok je smrt 61-godišnjaka izbjegnuta samo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj intervenciji", navode iz karlovačkog tužiteljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klozapin su im stavljali u travaricu u kafiću, a preživjeli je kasnije posvjedočio kako se nakon ispijanja rakije srušio pred istim kafićem, nakon čega je okrade. 

Dvojac se od kolovoza prošle godine nalazi u istražnom zatvoru, a Odvjetništvo traži da im se zatvor produlji zbog opasnosti pod ponavljanja kaznenog djela. Prijete im kazne dugogodišnjeg zatvora. 

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Karlovčanima su poznati 

Karlovčani i policija je dobro upoznata s okrivljenicima po krađama i prijevarama, ali u dosjeu imaju i jedno ubojstvo. Prije 14 godina, Batljan je na Županijskom sudu u Karlovcu bio osuđen na pet godina i šest mjeseci zatvora zbog ubojstva starca Ive Bartulovića iz Banja Luke, zajedno sa svojih dva pomagača, od kojih je jedan bio maloljetan. S njima je bila i Oskoruš, ali je ona oslobođena krivnje jer je tada čekala u automobilu. Od starca su ukrali 100 američkih dolara, 50 eura i 400 konvertibilnih maraka.

Više s weba

Pročitajte još

Image
divljali pa vikali

Detalji tučnjave na Platku: BMW-om zapeli u snijegu pa napali HGSS-ovce, nastradala i žena

Više s weba