ispred punte Parde

Pijavica kod Iža potopila ribarski brod, posada se uspjela spasiti: 'U trenu ih je okrenula'

Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Prema svjedočenju jednog od mornara na brodu, pijavica je bacila sve plastične spremnike za ribu na jednu stranu broda

27.9.2022. u 12:17/ RTL Vijesti

Ribarski brod Atlant potonuo je jutros ispred punte Parde, najjužnijeg rta otoka Iža. Prema pisanju portala Morski havariji je kumovala pijavica. U tijeku su izvidi Lučke kapetanije Zadar i Ministarstva mora, no potvrđeno nam je da je posada spašena.

Brod je isplovio iz Kukljice na otoku Ugljanu, te je neko vrijeme plovio ili ribario ispred Sali i Žmana na Dugom otoku, da bi potom krenuo najvjerojatnije natrag u Kukljicu. No jutros oko 7 sati prestao mu je raditi signal Automatskog identifikacijskog sustava (AIS) u blizini punte Parde na otoku Ižu.

''Kako su oni meni rekli, u momentu je došla pijavica i okrenula ih je'', kazala je vidno potresena Ingrid Blagdan, supruga vlasnika broda Šime Blagdana.

Image
srušena stabla

Okolicom Dubrovnika protutnjala je pijavica popraćena kišom. Uništila krovove i ograde

Image
srušena stabla

Okolicom Dubrovnika protutnjala je pijavica popraćena kišom. Uništila krovove i ograde

Prema svjedočenju jednog od mornara na brodu, pijavica ih je podigla, bacila sve plastične spremnike za ribu na jednu stranu broda i more je odmah ušlo unutra. Kopno je srećom bilo blizu, pa su se uspjeli spasiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brod Atlant bila je jedna od najstarijih plivarica na Jadranu, izgrađena daleke 1908. godine u Rijeci i u vlasništvu je obitelji Blagdan s Kukljice.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod Autobusnog kolodvora u Zagrebu

Više s weba