trovanje plinom

Počelo suđenje za užasnu tragediju na Hvaru: Dvoje djece jedva preživjelo, muškarca našli mrtvog

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Vlasnika i kapetana broda 'Atlantia' terete da su znali da benzinski agregat ispušta otrovne plinove, svejedno su ga koristili

15.11.2022. u 13:58/ Danas.hr

"Razumjeli smo optužnicu i ne smatramo se krivima za ono zbog čega se teretimo", rekli su su pred sudskim vijećem suca Mile Rebića na splitskom Županijskom sudu danas ujutro Zoran Bauk, brodar i vlasnik broda "Atlantia" te Jerko Marasović, kapetan broda kojima je počelo suđenje zbog teško kaznenog djela protiv opće sigurnosti odnosno trovanja plinom zbog čega je smrtno stradao talijanski turist Eugenio Vinci.

Kako donosi Slobodna Dalmacija, za ovakvo teško kazneno djelo u kojem je prouzročena smrt jedne ili više osoba, po zakonu, propisana je kazna zatvora od tri do petnaest godina.

Optužnica ŽDO-a ih tereti da su znali da benzinski agregat ispušta otrovne plinove koji se u zatvorenom prostoru nekontrolirano širi i uzrokuje smrt, no svejedno su ga stavili u pogon.

Onii su 10. kolovoza 2019. ukrcali na brod osam talijanskih turista te su krenuli na krstarenje prema otocima Braču, Visu i Hvaru. Dva dana nakon ukrcaja, dok su se nalazili u uvali Ždrilac na Paklinskim otocima navečer oko 22 sata su stavili u pogon agregat koji je ispuštao otrovni plin koji se proširio dok su gosti spavali.

Image
TROVANJE NA BRODU

Voditelj stroja na kruzeru o slučaju s Hvara: 'Plin je do kabina mogao doći jedino preko motora'

Image
TROVANJE NA BRODU

Voditelj stroja na kruzeru o slučaju s Hvara: 'Plin je do kabina mogao doći jedino preko motora'

Nesretni je Talijan Eugenio preminuo zbog udisanja otrovnog plina, a dvoje djece teško su ozlijeđeni i jedva spašeni zahvaljujući liječničkoj intervenciji. Ostali gosti su lakše ozlijeđeni, a teže posljedice, po optužnici, nisu nastupile samo slučajno.

Nakon iznošenja dokaznih prijedloga obrane i ŽDO-a, sudac je odlučio da će iduća rasprava biti u siječnju iduće godine.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pušten na slobodu

Supruga Denisa Buntića: 'Da nisam pobjegla kroz balkonska vrata, bila bih mrtva'

Više s weba