Računalna prevara

Pokušao prodati felge preko interneta, pa mu skinuli s bankovnog računa više od 12.000 kuna

Image
Foto: Pixabay

Prevarantu je na specifičan način poslao toliko svojih podataka, da mu je time omogućio da mu ovaj uđe u račun

29.7.2022. u 12:10/ S. Ž.

Službenici Policijske uprave brodsko-posavske još tragaju za nepoznatim kradljivcem koji je računalnom prevarom 50-godišnjaku, kojem policija ne otkriva identitet niti odakle je, s bankovnog računa ukrao 12.000 kuna.

Policija navodi da je krajem svibnja 50-godišnjak objavio oglas na specijaliziranom portalu da prodaje svoje aluminijske felge. Prevarant mu se javio na oglas, počeli su preko interneta komunicirati, da bi 50-godišnjaku ubrzo poslao internetsku poveznicu, rekavši mu da je ispuni.

A ovaj je to i učinio. Upisao je toliko traženih podataka, da je prevarant preko njih dobio pristup njegovom računu u banci i skinuo mu iznos "od preko 12.000 kuna".

Policija navodi da nastavlja potragu za računalnim prevarantom. Osim toga u policijskom priopćenju se ističe da se građanima savjetuje da nipošto ne daju tražene podatke na ovaj način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama."

Više s weba

Pročitajte još

Image
tragedija na tračnicama

U naletu vlaka između kolodvora Oriovac i Nova Kapela poginula žena

Više s weba