povreda prava djeteta

Policija kazneno prijavila majku koja je ostavila dijete u BMW-u u Puli

Image

dijete u autu, ilustracija

Foto: Shutterstock

Policijska uprava istarska zahvalila je građaninu koji je ispravno postupio i odmah obavijestio policiju kada je primijetio dijete u zatvorenom vozilu

13.7.2022. u 15:23/ RTL.hr

Pulska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Sjeverne Makedonije zbog sumnje na to da je počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Policija je utvrdila kako je 28-godišnjakinja 12. srpnja u Marulićevoj ulici u Puli u zaključanom automobilu BMW riječke registracijske oznake ostavila dijete samo oko 15 minuta, čime je grubo povrijedila djetetova prava. Dijete je u zaključanom automobilu oko 14 sati primijetio građanin koji je pozvao policiju te je na mjesto događaja odmah pristigla policijska službenica.

Policijska službenica uspjela je otvoriti vrata tako da je provukla ruku kroz prozor koji je bio djelomično otvoren te je izvadila dijete iz vozila. Zbog izloženosti visokim temperaturama u zatvorenom prostoru, djetetu je pružena liječnička pomoć, nakon čega je otpušteno iz pulske bolnice.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom te će protiv osumnjičene podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HEROINA STEFANI

Policajka iz Pule koja je spasila bebu iz auta za RTL: 'Bilo je vidno uznemireno. Majka? Ostala je bez riječi'

Image
HEROINA STEFANI

Policajka iz Pule koja je spasila bebu iz auta za RTL: 'Bilo je vidno uznemireno. Majka? Ostala je bez riječi'

Policijska uprava istarska zahvalila je građaninu koji je ispravno postupio i odmah obavijestio policiju kada je primijetio dijete u zatvorenom vozilu. Poslali su i poruku:

"Ako se i sami nađete u sličnoj situaciji, nazovite policiju na broj 192 kako bi policijski službenici u što kraćem roku izašli na mjesto dojave i poduzeli potrebne radnje u cilju zaštite života i zdravlja djeteta.

Upravo se čita

Image
od ponoći

Vlada objavila nove cijene goriva

Podsjećamo roditelje i sve one koji brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice tako da ne ostavljaju djecu samu u zatvorenim vozilima.

Kako bi se izbjeglo nenamjerno ostavljanje djece u vozilima, predlažemo osvješćivanje automatskih radnji kojima smo skloni kroz svakodnevnu rutinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • uvježbavajte 'prisutnost' - prilikom ulaska u auto dobro je neko vrijeme obraćati pažnju na pokrete koje izvodite
  • promijenite ustaljeno ponavljanje radnji - put odlaska na posao, redoslijed obavljanja radnji, ne izvoditi više radnji istovremeno i slično
  • ostaviti stvari koje morate uzeti prije izlaska iz auta na stražnjem sjedalu, kako ne biste  izašli  iz auta bez pogleda na stražnje sjedalo", priopćili su iz PU istarske.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Detalji nesreće kod Novske u kojoj je poginulo dvoje djece: Kamion se prvo zabio u teretno vozilo HAC-a

Više s weba