U NEKOLIKO ŽUPANIJA

Policija objavila nove detalje: 12 uhićenih zbog krijumčarenja rezanog duhana, najstariji ima 74 godine

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

To su radili prošlih šest mjeseci, od 23. studenog prošle godine pa sve do jučer. Prodali su najmanje 1200 kilograma duhana i oštetili proračun za najmanje 137 tisuća eura

24.5.2023. u 14:24/ Danas.hr

Ranije smo izvijestili da je uhićeno 12 osoba zbog nedozvoljene trgovine duhanom, a karlovačka policija sada je objavila sve detalje.

U svom priopćenju objašnjavaju da su privedeni Hrvati u rasponu godina od 31 do 74 zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja.

Kažu da se kriminalna skupina okupila zbog 55-godišnjaka i 45-godišnjaka te su planirano, organizirano i kontinuirano realizirali nabavu i prodaju većih količina sitno rezanog duhana na području više županija.

Image
NA KARLOVAČKOM PODRUČJU?

Uhićeno 12 osoba, oštetili proračun za više milijuna kuna. Sve zbog pretprodaje i krijumčarenja rezanog duhana

Image
NA KARLOVAČKOM PODRUČJU?

Uhićeno 12 osoba, oštetili proračun za više milijuna kuna. Sve zbog pretprodaje i krijumčarenja rezanog duhana

To su radili prošlih šest mjeseci, od 23. studenog prošle godine pa sve do jučer. Prodali su najmanje 1200 kilograma duhana i oštetili proračun za najmanje 137 tisuća eura.

"Sumnja se da su si tako članovi zločinačkog udruženja pribavili imovinsku korist od najmanje 24.000,00 eura koju su međusobno podijelili sukladno ulogama u zločinačkom udruženju", piše u priopćenju.

Na području PU karlovačke, zagrebačke i požeško-slavonske provedene su hitne dokazne radnje, a svi su uhićeni i dovedeni pritvorskom nadzorniku. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEMA OZLIJEĐENIH

FOTO Noćas u Rijeci ponovno gorjeli automobili. Jedan neprepoznatljiv, dva oštećena

Više s weba