vrijeđali su vjernike

Policija prijavila Valentića i Cimermana zbog vježbanja u crkvi, prijeti im čak i kazna zatvora

4.12.2020. u 13:07/ Vijesti.hr

Policija je ocijenila da su na javnom mjestu na naročito drzak i nepristojan način vrijeđali građane i omalovažavali njihove moralne osjećaje

Zbog vježbanja u Crkvi Sveta Mati Slobode, policija je protiv trenera Marija Valentića i Šimuna Cimermana podnjela prijavu za kršenje javnog reda i mira. Kazna za to djelo je od 50 do 350 njemačkih maraka ili pak zatvorska kazna od 30 dana.

Podsjetimo, Valentić i Cimerman kazali su kako su samo željeli ukazati na nelogičnost da se teretane zbog epidemiološke situacije zatvaraju, a crkve ne.  

Kako su odgovorili na upit RTL-a, PU zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca 46-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Sumnja se da su osumnjičeni 30. studenoga u popodnevnim satima na adresi u Zagrebu, Ulica don Petra Šimića, na prostor  Crkve Svete Mati Slobode, neovlašteno i bez ičijeg odobrenja unijeli u prostor kapelice spravu za vježbanje na kojoj je vježbao 46-godišnjak i prostirku na kojoj je vježbao 40-godišnjak, a što su video dokumentirali nakon čega su tu istu opremu za vježbanje iznijeli i napustili prostor Crkve.

Image
pravila stožera

U crkvi može biti 25 osoba neovisno o kvadraturi: Onima koji su trenirali u crkvi, slijedi optužni prijedlog

Image
pravila stožera

U crkvi može biti 25 osoba neovisno o kvadraturi: Onima koji su trenirali u crkvi, slijedi optužni prijedlog

Snimljeni video uradak potom, objavili na svojim profilima društvene mreže čime su ga, kao takvog u određenom trenutku učinili dostupnim široj javnosti. Posljedica učinjenog je bila dijeljenje na drugim društvenim mrežama, a što je uznemirilo građane, posebice vjernike. Navedenim, ispunila su se obilježja prekršaja čime su na javnom mjestu na naročit drzak i nepristojan način vrijeđali građane, narušavali njihov mir i omalovažavali njihove moralne osjećaje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv obojice osumnjičenih muškaraca podnijeli optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu", navode u PU zagrebačkoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
privedena je

Novi detalji teške prometne u Istri: Vozila je maloljetnica, poginuo je 20-godišnji suvozač

Više s weba