nevjerojatno

Policija u Zaprešiću razotkrila narkobandu, među uhićenima je i ravnatelj vjerskog vrtića

15.4.2021. u 19:20/ Ivana Ivanda Rožić

U akciji uhićenja jedan muškarac završio je i u bolnici i to u teškom stanju, na respiratoru

Nevjerojatna priča iz Zaprešića! Policija je razbila narkobandu, a među desetoricom uhićenih muškaraca je i ravnatelj vjerskog vrtića. Dio droge pronađen je i u vrtiću. A zbog navodnog gutanja droge, kako je policija ne bi pronašla, jedan od uhićenih bori se za život.

Tajno snimanje

U akciji je zagrebačka policija koristila sve raspoložive resurse - od tajnog snimanja i praćenja do prikrivenih istražitelja. Bačva bila je zakopana u Brdovcu kraj Zaprešića. I upravo u njoj zagrebačka policija pronašla je dvije i pol tisuće tableta. Dva kilograma amfetamina. I pet kila heroina.

Ostalim pretragama stanova, automobila, ali i skladišta uhićenih - pronađena je još kila heroina. Kilogram kokaina. Te pištolj. Nešto kokaina, marihuane i vagu policija je pronašla i u vjerskom vrtiću, čiji je ravnatelj završio u zatvoru.

Građani Zaprešića iznenađeni.

''Malo me iznenadilo, šokiran sam, poznavajući obitelj kao takvu, a šta ga je natjeralo na takav potez, čudni su putevi'', izjavio je Željko Jekešić iz Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Meni nepojmljivo, ja sam starija generacija. Ne mogu shvatiti te neke stvari, ali to u vrtiću, tko u vrtiću, nemam pojma'', rekla je Krunoslava Kuljiš iz Zaprešića.

Uhićenu ekipu zagrebačka policija tajno je pratila i snimala od rujna 2020te do ožujka ove godine. Pratili su im telefone, ubačeni su bili i prikriveni istražitelji koji su simulirali prodaju i otkup. Vlasnika vrtića tereti se da je drogu prodavao u kući, ali i na autobusnoj stanici pored vrtića.

Image
Droga u Zaprešiću

Glavni zagrebački policajac u RTL-u Danas: Istraga je trajala devet mjeseci, u akciji je sudjelovalo 66 policajaca

Image
Droga u Zaprešiću

Glavni zagrebački policajac u RTL-u Danas: Istraga je trajala devet mjeseci, u akciji je sudjelovalo 66 policajacaIz vrtića jutros nitko nije htio stati pred kameru. U mailu kojeg su nam poslali poručuju kako nisu stranka u postupku te da je predmet istrage bila samo prostorija koja se nalazi u okviru objekta u kojem se nalaze i prostorije vrtića.

"Gospodin Tešić bio je ravnatelj Dječjeg vrtića Zvono, međutim, unatrag nekoliko mjeseci za to radno mjesto zaposlena je druga osoba i pokrenut je postupak njegova razrješenja. Dječji vrtić Zvono i njegov osnivač, Kristova crkva - Zaprešić, ograđuje se od možebitnih postupaka bivšeg ravnatelja i pitanje njegove odgovornosti prepuštaju nadležnim tijelima", poručili su iz Kristove crkve – Zaprešić.

U akciji uhićenja jedan muškarac završio je i u bolnici i to u teškom stanju, na respiratoru. Njegova majka, inače časnica Hrvatske vojske - još je u nevjerici.

"Ja sam se zaprepastila kad sam vidjela da mi oko kuće skaču ljudi u crnim kombinezonima s dugim naoružanjem, šta su imali, svašta nešto. Ja ne mogu reći da ta omladina ne puši travu, puši i Marko. Mislim ne mogu reći da je to netočno, to je istina, puši klinčadija, puši omladina, ako se doktori, liječnici svi se nešto rokaju, koga god čujem svi nešto gutaju, žderu, loču, piju, čekajte mal, to je neki svijet danas valjda", kazala je Sonja Radman – Livaja, majka uhićenog.

I dok majka tvrdi kako je policija bila nasilna zbog čega joj je sin na kraju završio u bolnici, kako neslužbeno doznajemo mladić je uslijed uhićenja progutao kokain, zbog čega mu je i pozlilo. Iz policije tvrde - prisila je upotrijebljena kako ne bi pobjegao.

''Nakon uporabe sredstava prisile nije se žalio ni na kakve ozljede niti tegobe, međutim, protekom oko 10 minuta iznenada mu je pozlilo. Nakon što je policijski službenik započeo reanimaciju, dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći pružena mu je liječnička pomoć te je prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju'', poručili su iz PU zagrebačke.

Svim uhićenima velikogorički sud odredio je mjesec dana istražnog zatvora.

Upravo se čita

Image
htjela se narugati?

Djevojka optužena za dilanje tvrdi da je lagala i kupcima podvalila čajeve i duhan

Više s weba

Pročitajte još

Image

U požaru u obiteljskoj kući stradale dvije sestre i brat: nesretnici živjeli u podrumu bez struje, grijali se paljenjem kartona

Više s weba