priozori koji užasavaju

Porscheom se zabio u cisternu, automobil potpuno smrskan. Rezali lim da dođu do vozača koji se bori za život

2.10.2022. u 21:00/ Ida Hamer

Vozač cisterne nije tražio liječničku pomoć, no 45-to godišnjak automobila teško je ozlijeđen

Teška prometna nesreća dogodila se na otoku Cresu. Porše je uništen do neprepoznatljivosti, a 45-godišnji vozač je teško ozlijeđen! Snimka netom nakon nesreće svjedoči silini udara jurilice u autocisternu.

Prizori koji užasavaju. Dijelovi vozila razletjeli su se po cesti, automobil je u potpunosti smrskan.

Na intervenciju su uz creske pristigli i lošinjski vatrogasci. Da bi izvukli unesrećenog vozača, morali su rezati lim.

"Prema do sad utvrđenim činjenicama i prvom nalazu očevida možemo potvrditi da je do nesreće došlo kada je 45-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine skrenuo u lijevu stranu kolnika i izravno se sudario s autocisternom koja je naišla iz suprotnog smjera", izjavila je Svemirka Miočić, policijska službenica za odnose s javnošćšu PU primorsko-goranske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija još istražuje sve detalje i točan uzrok nesreće.

Do nje je došlo na potezu između Hraste i Beleja iz smjera Cresa prema Lošinju. Tu je vozač automobila odjednom prešao u suprotni trak i frontalno se sudario s cisternom.

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Image
porscheom se zabio u cisternu

Predsjednik DVD-a Cres o nesreći: 'I vatrogasci koji imaju više iskustva nisu navikli gledati takve scene'

Image
porscheom se zabio u cisternu

Predsjednik DVD-a Cres o nesreći: 'I vatrogasci koji imaju više iskustva nisu navikli gledati takve scene'

Vozač cisterne nije tražio liječničku pomoć, no 45-to godišnjak automobila teško je ozlijeđen. Prebačen je u KBC Rijeka na jedinicu intenzivnog liječenja.

"Primljen iz prometne nesreće sa višestrukim teškim tjelesnim ozljedama. Gospodin je unatoč teškim ozljedama za sada hemodinamski stabilno bez respiratora i nadamo se da će tako i ostati. Dokle god je kod nas smatramo ga životno ugroženim ali kažem, stabilan je za sada bez respiratora što smatramo dobrim znakom", kazala je Ana Pičuljan, specijalistica anesteziologije u KBC-u Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač je trebao sudjelovati na vikend druženju ljubitelja skupocjenih Porschea. Kontaktirali smo i njihovu udrugu, no odgovor nismo dobili.

"Mislim da je cijela ta ekipa vozila trebala imati pratnju jer očito je da idu nedozvoljenom brzinu, i mislim da su išli, pa pretpostavljam da je išao 150 kilometara na sat", poručuje Zoran Rupčić.

"Grozno. Ne može biti gore. Nitko se ne prilagodi našim cestama kad dođu na otok. Naše ceste nisu autoceste", tvrdi Silvana Kamalić.

U prvih osam mjeseci ove godine na hrvatskim cestama bilo je šest tisuća 411 nesreća s ozlijeđenim osobama - što je u odnosu na lani porast od gotovo 10 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod čvora Pirovac

Više s weba