saslušan kao svjedok

Potresan iskaz oca Denisa Tota, rukometaša ubijenog u Makedoniji: ' Žena i ja idemo na groblje dva put dnevno'

Image
Foto: Screenshot / @RK Butel Skopje

Branitelji optuženi su tijekom suđenja kazali kako se ne slažu s pravnom kvalifikacijom kaznenog djela

14.9.2022. u 17:01/ RTL Vijesti

U srijedu je nastavljeno suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota koji je nasmrt pretučen ispred noćnog kluba u gradskom parku u Skopju. Na suđenju za njegovo ubojstvo optuženi su Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22), koji su ranije izjavili da se ne osjećaju krivim.

Kao svjedok je saslušan njegov otac, Igor Tot, koji je izjavio da im je nakon incidenta život potpuno stao, javlja Večer.

''Da je danas sve u redu, on bi bio tu, igrao bi za Butel ili Vardar, obožavao je Makedoniju. Supruga ne radi, ja radim smanjenim intenzitetom. Stalno idemo na groblje, dva puta dnevno'', rekao je Igor Tot.

Image
POČELO SUĐENJE

Počelo je suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša u Skoplju, osumnjičeni kažu da nisu krivi

Image
POČELO SUĐENJE

Počelo je suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša u Skoplju, osumnjičeni kažu da nisu krivi

''Vrijedno radimo i supruga i ja te njegov brat koji igra u Nizozemskoj. Nije nam lako, očekujemo da se sazna istina, da se vidi što je i kako je. Da vidimo jesu li optuženi krivi i ako jesu, neka budu kažnjeni'', kazao je otac rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji optuženi su tijekom suđenja kazali kako se ne slažu s pravnom kvalifikacijom kaznenog djela jer trojica optuženih nemaju element namjere te su najavili da će u postupku dokazati da udarci osumnjičenih nisu bili uzrok rukometaševe smrti.

Podsjetimo, troje okrivljenih izašlo je iz noćnog kluba zajedno s Totom, ušli su u taksi kada je počela rasprava. Potom je Kostovski izašao i Tota izvukao iz automobila. Počeli su ga udarati, a nisu stali ni kada je pao. Rukometaš je zadobio teške ozljede glave i tijela, uslijed čega je završio u komi, a potom preminuo.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Više s weba

Pročitajte još

Image

Detalji nesreće kod Novske u kojoj je poginulo dvoje djece: Kamion se prvo zabio u teretno vozilo HAC-a

Više s weba