UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Pregazio i umalo ubio brata u Splitu! Psihologinja za RTL: 'Nasilje se prenosi s generacije na generaciju'

30.6.2022. u 19:30/ Dragana Eterović

Mlađi brat se oporavlja, a starijeg čeka kaznena prijava i to najvjerojatnije za pokušaj ubojstva

Uznemirujuća snimka iz Splita, na kojoj se dvojica muškaraca svađaju, šokirala je javnost.

Kako i ne bi kad se nakon svađe onaj u automobilu zalijeće u drugog i odbacuje ga na plot. Dok policija ne otkriva detalje, neslužbeno doznajemo da znaju za njih i ono najbizarnije - da su braća.

Sve je krenulo sa svađom. I dok policijsko izvješće kaže da je muškarac oboren vozilom, snimka pokazuje vozača koji namjerno juri na njega. I bježi s mjesta zločina. Iako policija ne otkriva, riječ je o dva brata.

“Mi smo odmah započeli intenzivno krim istraživanje i traganje za osobom. On je pronađen tijekom večeri, uhićen, doveden u službene prostorije i nad njim se provodi krim istraživanje. Oštećeni 41-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede“, izjavila je Antonela Lolić, glasnogovornica Pu splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađi ozlijeđeni brat zadobio je prijelome, a neslužbeno saznajemo da je tražio otpuštanje iz bolnice. Iako svjedoka ima, malo tko želi pričati o braći koja su policiji poznata otprije.

Image
zaštićena životinja

Za ubojstvo vuka kazne su ogromne, a prošle godine zabilježeno je 2113 napada: 'Ministarstvo ne pomaže…'

Image
zaštićena životinja

Za ubojstvo vuka kazne su ogromne, a prošle godine zabilježeno je 2113 napada: 'Ministarstvo ne pomaže…'

“To se ne može ni objasniti, to je baš bez veze skroz. To su odnosi katastrofa, ne znam što reći drugo stvarno“, poručuje Mila iz Splita.  

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

“Gdje će brat na brata, ma i prijatelj na prijatelja. To je za mene nepojmljivo, ali evo događa se.  Događa se svašta danas, utjecaji i politike i opojnih sredstava, svega ima. Ne trebamo se čuditi“, kazao je Petar iz Splita.

Što stoji iza svađe, a zatim napada na vlastitog brata teško je reći, no psihologinja smatra da je njegovanje kulture nenasilja i empatije ključno da bi se ovakvi događaji izbjegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Takvi slučajevi postoje iako se nedovoljno govori o tome. Zapravo se njeguje kultura nenasilja. Odnosno nasilno rješavanje problema prenosi se s generacije na generaciju koje svakako treba prekinuti”, objašnjava Žana Pavlović, psihologinja.

I dok se mlađi brat oporavlja, starijeg čeka kaznena prijava i to najvjerojatnije za pokušaj ubojstva.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vela luka

Vraćali se iz noćnog izlaska, vozač poginuo, suvozač lakše ozlijeđen

Više s weba