a škola?

Premlatili učenicu romske nacionalnosti, policija otvorila istragu tek nakon što je bolnica prijavila slučaj

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell/Ilustracija

'S obzirom da se radi o maloljetnoj djeci i činjenici da je postupanje u tijeku, nismo u mogućnosti iznositi detalje i tijek postupka. Škola postupa prema pozitivnim zakonskim propisima i o istome su obaviještene sve nadležne institucije', napisala je ravnateljica Spaić

22.3.2023. u 17:26/ Danas.hr

Policija iz brodsko-posavske županije započela je kriminalističko istraživanje zbog sumnje na vršnjačko nasilje u OŠ Blaž Tadijanović u Slavonskom Brodu.

Kako doznaje Telegram, slučaj se dogodio prije tjedan dana te je pretučena učenica petog razreda.

Policija je ipak, tek jučer započela s kriminalističkim istraživanjem i to tek nakon što im je sve prijavila bolnica u kojoj je djevojčici pružena liječnička pomoć.

Iz škole se očito nitko nije sjetio da bi trebalo prijaviti nasilje, odnosno sve se pokušalo zataškati.

Telegram je pokušao dobiti odgovor od ravnateljice škole, Sanja Spaić, ali ona se nije javljala. Ipak poslala je pisanu poruku.

"S obzirom da se radi o maloljetnoj djeci i činjenici da je postupanje u tijeku, nismo u mogućnosti iznositi detalje i tijek postupka. Škola postupa prema pozitivnim zakonskim propisima i o istome su obaviještene sve nadležne institucije”, napisala je ravnateljica Spaić.

Djevojčica romske nacionalnostiod kada se incident dogodio ne pohađa nastavu. Ipak, dječaci koji su sudjelovali u nasilju pozvani su na razgovor u upravu škole, ali detalji slučaja još nisu poznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
čak i nije bio onaj pijaniji

Posvađali se pijani penzioneri, sjeli u automobile. Dok su zaobilazili jedan drugog, jedan sletio u kanal

Više s weba