POTREBAN KORAK

Preselit će štićenike iz doma u kojem je poginulo šest osoba: 'Naše osoblje dostupno je 24 sata na dan'

11.1.2020. u 19:21/ Vijesti.hr

Riječ je o 21 osobi, a najviše će ih primiti dom u Loboru

Zastrašujući požar u Andraševcu progutao je starački dom te odnio šest života, a podosta rastužuje činjenica da se sve možda i moglo izbjeći. Ponajprije, vatrogascima je dojava stigla prekasno, a navodi se i da nikoga nije bilo sa štićenicima doma. Jer da jest, tragedija ne bi bila ovolika. 

Još se ne zna ni jesu li vlasnici doma imali sve potrebne dozvole premda su imali 27 korisnika, njih 21 u središnjem i šest u drvenom objektu, u kojem očito nije bilo 24-satne medicinske njege. Dok traje sanacija, štićenici doma u Andraševcu bit će premješteni u druge domove. Najviše će ih primiti Dom za odrasle osobe u Loboru.

"Spremni smo u ovom trenutku primiti 12 korisnika, sedam žena i pet muškaraca. U našem domu je 300 osoba i u njemu je zaposleno 135 radnika, od kojih su 22 medicinske sestre i 32 njegovateljice koje rade 24 sata. Dostupni su u svakom trenutku", kazala je ravnateljica Doma za odrasle osobe Lobor-grad Darinka Sviben pa nastavila:

"Općenito je trend u Hrvatskoj da nam stanovništvo stari, sve je veća potreba omogućiti odgovarajući smještaj građanima na području na kojem žive."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Država pomaže koliko god može.

"Mogu reći da, s obzirom na to da smo u nadležnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, sve probleme i detalje zajedno dobro odrađujemo te pružamo kvalitetnu skrb našim korisnicima", zaključila je Sviben.

Upravo se čita

Image
sramota!

FOTO Urinirali po božićnom boru nasred trga u staroj gradskoj jezgri

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pronađeno tijelo nestalog dječaka Patrika Fogadića, automobil će izvačiti u četvrtak

Više s weba