KLUPKO SE ODMOTAVA

Priča o Leonu Lučiću i novčanoj ucjeni ide dalje! 'Navodno je u sve uključen i jedan aktivni policajac'

thumbnail

Iz zagrebačke policije krivnju za neuspjelo hvatanje ucjenjivača svaljuju na navodnu žrtvu

Ekskluzivna RTL-ova priča o propalom pokušaju ucjene na iznos od 100.000 eura, u kojem je sudjelovao bivši policajac i nekadašnja TV zvijezda Leon Lučić, sve se više zapetljava. Zagrebačka policija reagirala je na tvrdnje ucijenjenog poduzetnika koji kaže da su ga, nakon što im je slučaj prijavio - ostavili na cjedilu.

Iz zagrebačke policije krivnju za neuspjelo hvatanje ucjenjivača i primopredaju novca što je završilo krvavom tučnjavom - svaljuju na navodnu žrtvu, tvrdeći da je u sve krenuo - bez dogovora s njima. Stručnjaci, pak, kažu da je policija pogriješila u organizaciji i provedbi plana.

Umjesto pada u rutinskoj policijskoj akciji, bivši policajac Leon Lučić završio je s teškim ozljedama glave, a osobi koja je pratila žrtvu slomljena je ključna kost. Sve je pošlo po zlu, kažu u policiji, jer je osoba koja je surađivala s njima odlučila primopredaju 100.000 eura ucijenjenog novca obaviti samostalno.

"Policija nije sudjelovala u samoj reazlizaciji. Oštećena osoba je samoinicijativno krenula u realizaciju, u tu nekakvu klopku, bez dogovora s policijskim službenicima", rekao je Ivo Pelivan, pomoćnik načelnika za kriminal.

Iz policije tvrde da nisu znali za dogovor o primopredaji. No, prema saznanjima RTL-a, ucijenjeni poduzetnik je na dan sukoba o detaljima susreta s ucjenjivačem i Leonom Lučićem obavijestio policajce u Policijskoj postaji Zaprešić s kojima je do tada planirao klopku poslavši im snimku koju je RTL ekskluzivno objavio.

"Policijski službenici nisu imali ta saznanja da bi mogli krenuti za oštećenim", Boris Novak, voditelj Službe organiziranog kriminala.

Kriminalist Željko Cvrtila smatra da je u cijeloj organizaciji akcije bilo mnogo propusta.

"Uopće nije uobičajeno da to rade djelatnici PP bilo koje, ne samo zaprešićke jer oni nemaju ni tehničke ni ljudske kapacitete za nošenje s takvim problemom. To moraju obavljati, nadzirati i tehnički i vizualno, znači, ljudi koji su za to educirani i obučeni", tvrdi Cvrtila.

Iz policije, pak, tvrde da je procedura poštovana.

"Kazneno djelo iznude je u nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva, a općinsko državno odvjetništvo, odnosno, policijska postaja surađuje s Općinskim državnim odvjetništvom", dodaje Novak.

Prijave za nanošenje teških tjelesnih ozljeda na području Policijske uprave karlovačke dobile su tri osobe: Lučić, poduzetnik i bivši MMA borac koji je bio u pratnji poduzetnika. Četvrti sudionik susreta koji je stigao s Lučićem je u bijegu. Traga li za njim policija, u Zagrebu - ne znaju.

Upravo se čita

Image
u Mannheimu

Pacijentica (73) cimerici (79) u bolnici isključila uređaj za kisik, žena umrla: 'Nisam mogla spavati od buke'

Za ovakav ishod kriva je, tvrde u policiji, osoba koja nije slušala njihove upute. No, naša Ivana Ivanda Rožić donosi drukčije informacije.

"Zdravstveno stanje Leona Lučića je bolje, probudio se iz kome. Odvjetniku je rekao da se ne sjeća mnogih detalja, posebno oko kobne noći. Poručuje i da nije ucjenjivač, a što se tiče osobe koja je zvala s nepoznatog broja, policija nije otkrila. No, zna se tko je, sasvim sigurno."

Zaprešićki poduzetnik je konsterniran tvrdnjama da se samoinicijativno išao naći s ucjenjivačima te tvrdi da će to lako dokazati.

"Sve je vrlo dobro znala policija. Tvrdnje da se nije znalo zvuče nevjerojatno, a vidi se i poruka gdje se poduzetniku objašnjava da nazove 192 kad dogovori susret."

Također, navodno je u sve uključen jedan aktivni policajac.

"Kakva je bila njegova uloga, još se ne zna."

Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
SILA NE PITA

Završio u postaji pa napravio kaos jer ga policajci nisu pustili na toalet: 'Da su me na vrijeme pustili na WC...'

Više s weba