nepravomoćna presuda

Prije 4 godine gliserom je kod Krka ubijena mlada Austrijanka. Obitelj će sad dobiti odštetu od 200 tisuća eura

Image
Foto: Pixsell/Facebook

Dok se čeka odluka suda o tome hoće li vozač glisera morati u zatvor zbog tragedije za koju je optužen, prije nekoliko dana donesena je nepravomoćna presuda prema kojoj će tvrtka Oto-Nautika, koja je vlasnik glisera, obitelji stradale studentice Verene Heinz platiti golemu odštetu

25.3.2023. u 13:23/ Danas.hr

Uskoro će biti četiri godine od pomorske nesreće kod otoka Krka u kojoj je poginula austrijska studentica Verena Heinz (20), a sada je donesena nepravomoćna presuda vezana za slučaj.

Njezina je obitelj shrvana, a suđenje 29-godišnjem Dini Dokozi- Nikpalju, optuženom da je kobnog srpanjskog dana neoprezno upravljajući gliserom izazvao tragediju, još nije okončano, piše Telegram.

Image
oštećeno plovilo

Zamalo tragedija na Čiovu. Čistio oružje, a metak pogodio gliser na kojem je bilo troje ljudi

Image
oštećeno plovilo

Zamalo tragedija na Čiovu. Čistio oružje, a metak pogodio gliser na kojem je bilo troje ljudi

Dok se čeka odluka suda o tome hoće li vozač glisera morati u zatvor zbog tragedije za koju je optužen, prije nekoliko dana donesena je nepravomoćna presuda prema kojoj će tvrtka Oto-Nautika, koja je vlasnik glisera, i za koju je Dokoza-Nikpalj radio, obitelji stradale djevojke platiti golemu odštetu.

Riječ je o nešto više od 200 tisuća eura koje će, u slučaju da presuda bude pravomoćna, tvrtka morati platiti obitelji preminule djevojke.

Odgovornost tvrtke u čijem je vlasništvu brodica propisuje Pomorski zakonik, a Trgovački sud u Rijeci, zaključio je da je tvrtka doista odgovorna za Vereninu smrt.

Više s weba

Pročitajte još

Image
USTRIJELILI I SRNDAĆA

Lovci ubili zakonom zaštićenog smeđeg medvjeda i pokušali ga prokrijumčariti u prljažniku. Pali kod Ružića

Više s weba