Još nije sve jasno

Prije tri dana pustili 29 torcidaša, policija navodi da je otkrila još 5 zbog nereda na A1 kod Desinca

Image

Neredi kod Desinca, 21. svibanj 2022.

Foto: Pixsell

PU zagrebačka ima novih 5 osumnjičenih. Novinar je pak opisivao 'osvetu': '... krvoločno se pendrečilo koga se dohvatilo, pucalo bez ikakvog smisla...'

18.6.2022. u 9:05/ S. Ž.

Policijska uprava zagrebačka objavila je da je u međuvremenu osumnjičila još "pet osoba, od kojih je jedna maloljetna" za izazivanje nereda i sukoba s policijom na odmorištu kod Donjeg Desinca na autoputu A1 21. svibnja nakon utakmice Dinamo-Hajduk.

PU zagrebačka navodi da su njeni službenici protiv identificiranih petorice podnijeli odgovarajuće prijave nadležnom odvjetništvu, konkretno iz članka Kaznenog zakona o izazivanju nereda.

Image
Slučaj Desinec

Odvjetnik objasnio zašto je pušteno 29 torcidaša: 'Imaju putra na glavi i policija i navijači i klubovi'

Image
Slučaj Desinec

Odvjetnik objasnio zašto je pušteno 29 torcidaša: 'Imaju putra na glavi i policija i navijači i klubovi'

To da je policija "u međuvremenu osumnjičila" pišemo zato što je u srijedu iz istražnog zatvora na slobodu pušteno 29 torcidaša, redom osumnjičenih u kontekstu nereda na autoputu kod Desinca. Tada je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji zastupa novinara Matu Prlića, koji se također našao među osumnjičenima i puštenima, kazao za RTL:

"Ovo danas je odluka državnog odvjetništva. Ono si je uzelo vrijeme, možda i predugo, da razmotri dokaze, da vidi što im je sve servirano od policije i mislim da je ovaj njihov potez na tragu činjenice da je ovaj spis, u odnosu na osobe koje su lišene slobode, bio vrlo tanak, da dokazna građa nije takve vrste da opravdava daljnje zadržavanje osoba u istražnom zatvoru koje su danas puštene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su i dalje u postupku. Međutim, uvjeren sam da će za ogromnu većinu onih koji su obuhvaćeni ovim postupkom, mislim da ih je 42 od početka, postupak završiti ili odustajanjem ili oslobađanjem", dodao je tada odvjetnik:

"I policija i navijači i svi mi koji imamo veze s nogometom iz ovoga bismo trebali puno toga naučiti, prestati sa stvarima koje su dovele do ovoga. Imaju ovdje puno putra na glavi i policija i navijači i klubovi. Mislim da je ovo dobra pouka kako se ne smiju raditi stvari."

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Novinar Prlić je, pak, na svom portalu tada objavio da iako dio navijača definitivno jest napravio glupost za koja ne može biti opravdanja, da je policija uzvratila brutalnošću koja bi svakoj "normalnoj državi bila alarmantna":

"Krenula je osveta. Krvoločno se pendrečilo koga god se dohvatilo, pucalo se bez ikakvog smisla, meci su se od asfalta odbijali i ranili par navijača. Nikad bliže nismo bili tome da navijač bude ubijen od policijskog metka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisao je da su u prostoriju za zadržavanje navijače dovodili slomljenih ruku, zavijenih glava, krvavih nogu…

Više s weba

Pročitajte još

Image
privedena napadačica

U Virovitici pacijentica izbola psihijatricu u ordinaciji

Više s weba